300.000 KUNA POMOĆI ZA 300 ŠKOLARACA

31.8.2018. Slika: 300.000 KUNA POMOĆI ZA 300 ŠKOLARACA

Projektom »Caritas - ne riječima, već djelima« Caritas Zagrebačke nadbiskupije uoči početka školske godine 2018./19. osigurao je pomoć u školskom priboru i športskoj opremi za 300 školaraca (150 djece iz Zagrebačke županije te 150 djece iz Krapinsko-zagorske županije) čija vrijednost iznosi 300.000,00 kuna.


Podjelu školskog pribora i športske opreme u okviru projekta »Caritas - ne riječima, već djelima« financiranog sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), Caritas je proveo u suradnji s nadležnim centrima za socijalnu skrb. Pakate sa školskim priborom i športskom opremom krajem mjeseca kolovoza preuzeli su sljedeći centri za socijalnu skrb: Krapina i njegova podružnica u Pregradi, Zabok i njegova podružnica u Klanjcu, Donja Stubica i Zlatar Bistrica u Krapinsko-zagorskoj županiji; Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Sv. Ivan Zelina, Velika Gorica i Zaprešić u Zagrebačkoj županiji. Ukupna vrijednost paketa iznosi 299.979,00 kuna.

U sklopu projekta Caritas je organizirao i dva edukativna izleta za školarce - 28. kolovoza organiziran je posjet Tehničkom muzeju u Zagrebu za 28 djece iz Krapinsko-zagorske županije, a 30. kolovoza posjet Muzeju Krapinskih neandertalaca »Kraneamus« u Krapini za 45 djece iz Zagrebačke županije. Svi izletnici dobili su i užinu.


O PROJEKTU »CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA«

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku početkom kolovoza ove godine projektu »Caritas - ne riječima, već djelima« dodijeljeno je 5.079.893,22 kuna u okviru natječaja »Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći – faza II« iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Osim spomenute pomoći u školskom priboru i športskoj opremi, 4.500 osoba pogođenih siromaštvom s područja Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije dobit će pomoć u prehrambenim i higijenskim proizvodima.


K O N T A K T I

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Elza Parlov, mag. socijalnog rada
voditeljica projekta »Caritas - ne riječima, već djelima«
E - eparlov@czn.hr

Marija Jazvo, mag. socijalnog rada
izvoditeljica projekta »Caritas - ne riječima, već djelima«
M - 099 239 1608 / E - mjazvo@czn.hr


P O V E Z A N E   V I J E S T I

CARITAS - NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA
http://www.czn.hr/vijesti/caritas-ne-rijecima-vec-djelima


FOTOGRAFIJE S EDUKATIVNIH IZLETA