»PODUZETNI« ZA LJEPŠI USKRS NA BANOVINI

27.3.2021. Slika: »PODUZETNI« ZA LJEPŠI USKRS NA BANOVINI

Educati grupa Zrinski i Udruga Poduzetni, koji već deset godina zaredom podupiru rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predbožićnim i preduskrsnim akcijama, ove godine usmjerili su svoju karitativnu aktivnost prema četiri obitelji na području potresom pogođene Banovine


U duhu solidarnosti sa stanovništvom koje je bilo pogođeno potresom na području Banovine, čije će posljedice još dugo osjećati, kroz ovogodišnju akciju »Poduzetni za Uskrs« izabranim obiteljima u Općini Donji Kukuruzari - u naseljima Borojevići, Babina Rijeka, Gornja Velešnja i Gornji Kukuruzari - bit će pružena pomoć u vidu uređivanja kuća i okućnica.

Organizatori akcije »Poduzetni za Uskrs« obitelji su posjetili i s njima se upoznali u subotu 27. ožujka ove godine. Kao predstavnik Općine, kod posjeta svim obiteljima bio je nazočan Stjepan Čivić, stručni suradnik za pripremu programa i projekata u Regionalnom koordinatoru Sisačko-moslavačke županije, a kod posjeta jednomu domaćinstvu pridružio im se i fra Leopold Palić, kapelan u Župi sv. Ilije proroka u Donjim Kukuruzarima.

Učenici Privatne gimnazije i ekonomske škole Katarina Zrinski predvođeni ravnateljem Mladenom Nikolaševićem tom prilikom obiteljima su predali prigodne darove, koje su sami pripremili. U ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije jednoj od korisnica akcije, samohranoj majci, koordinatorica volontera Daniela Bukvić uručila je paket s potrepštinama za novorođenče.

U dogovoru s izabranim obiteljima, predsjednica Udruge »Poduzetni« Marina Tafra i tajnik Udruge Vitomir Tafra utvrdili su tijek i dinamiku volonterskih aktivnosti za akciju koja će trajati do kraja ove školske godine. Sve planirane aktivnosti provodit će se u suradnji s Općinom Donji Kukuruzari, župnikom fra Stjepanom Jambrošićem i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije. Partner ovogodišnje akcije »Poduzetni za Uskrs« je i Europska poslovna škola Zagreb - EBUS.