»BENJAMIN« U KUĆI ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU!«

14.10.2020.

U okviru aktivnosti Programa »Benjamin« koji provodi Humanitarna organizacija »Zajednica Susret« u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, održana je u srijedu još jedna u nizu radionica životnih vještina u Kući za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.


Ciklusom triju radionica obuhvaćene su teme prevladavanja straha od javnog nastupa, vježbe komunikacijskih vještina i upravljanje konfliktima. »Kako svladati strah od javnog nastupa« tema je prve radionice koja je održana u srijedu, 14. listopada 2020. u Kući za mlade »Da život imaju!«. 

Program »Benjamin« je usmjeren prevenciji (selektivna, inducirana) ovisnosti o alkoholu, drogi, kockanju, igrama na sreću, računalnim igricama, internetu i rizičnim ponašanjima djece i mladih od 14 do 23 godine.

U okviru Benjamina provodi se savjetodavni rad s djecom/mladima i njihovim roditeljima koji su u Zajednicu Susret upućeni od strane Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, kao partnerske organizacije Zajednice Susret, ostalih suradnika ili su u savjetovalište došli dobrovoljno. Cilj je kroz individualno/obiteljsko savjetovanje postići promjenu nefunkcionalnih oblika ponašanja i potaknuti funkcionalno ponašanje, a istovremeno mlade i njihove roditelje educirati o štetnosti sredstava ovisnosti i svim drugim oblicima ovisnosti.

Program »Benjamin« provodi se uz financijsku potporu Ministarstvo zdravstva, a provodi se od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine.