CARITAS UREĐUJE STANOVE POTREBITIM UMIROVLJENICIMA

11.6.2019.

Od 23. siječnja ove godine do danas, u okviru projekta »Djela solidarnosti«, Caritas Zagrebačke nadbiskupije uredio je 13 stanova starijih sugrađana slabijeg materijalnog stanja


Stanovi su ličeni djelomično ili potpuno, jednom ili više puta, ovisno o stanju stambenog prostora, a uređena površina zidova i stropova iznosi 876 m2. Uz navedeno, u jednom stanu obojana je unutrašnja i vanjska stolarija.

Radovi uključivali pripremu i ličenje zidova ili/i stropova te čišćenje stana poslije ličenja ali bilo je stanova u kojima su prethodno gletani i/ili impregnirani zidovi i/ili stropovi te su ujedno obavljeni i neki manji kućanski popravci.

Sve radove obavljao je Caritasov zaposlenik gospodin Dubravko uz pomoć volontera, a radovi po svakom stanu trajali su od jednog do pet dana, ovosno o kvadraturi koja se ličila.

Siromašnim i bolesnim umirovljenicima svaka kuna je dobrodošla tako da im je i ovogodišnja pomoć Caritasa donijela znatnu uštedu i ujedno veliko poboljšanje životnih uvjeta, bez obzira na skromnost njihovog stambenog prostora.

Korisnici koji su bili obuhvaćeni ovogodišnjim projektom »Djela solidarnosti« izrazili su svoju zahvalnost, a usta puna hvale za Caritas, i njegove zaposlenike posebno je imala gospođa Marija (78), umirovljenica iz centra Zagreba. Ona govori sve najljepše o Caritasovim zaposlenicima i volonterima, koji su za nju »divni i ponosni ljudi«. Iskoristila je priliku zahvaliti i ravnateljici s. Jeleni Lončar na nedavnom hodočašću u Mariju Bistricu te na svim drugim događanjima koje Caritas organizira s vremena na vrijeme za umirovljenike. Zahvalna je također za dragocjenu pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama koju dobije nekoliko puta godišnje iz projekta »Socijalna samoposluga« (http://www.czn.hr/izdvojeno/socijalna-samoposluga).

Uređivanje stanova starijih i nemoćnih osoba slabijeg materijalnog stanja zagrebački Caritas provodi već niz godina, a prošle godine ta se aktivnost provodila u okviru projekta »Djela solidarnosti« koji je bio sufinaciran od Grada Zagreba te je uređeno, renovirano i opremljeno ukupno 11 stambenih prostora - doznajemo od voditeljice Sektora karitativnog rada Elze Parlov.

Caritas nastavlja s uređivanjem stanova starijih i nemoćnih osoba slabijeg materijalnog stanja, a svi koji donacijama ili volonterskim radom žele sudjelovati u ovom projektu mogu se obratiti na e-mail: sklaric@czn.hr ili mob. 098 98 40 592.

Foto: Suzana Klarić
P O V E Z A N E    V I J E S T I

22. 11.2018. - VELIKA SRCA ZA »MALOG ČOVJEKA«
http://www.czn.hr/vijesti/velika-srca-za-malog-covjeka

06. 07. 2018. - CARITAS POMAŽE STARIJIM I NEMOĆNIM ZAGREPČANIMA
http://www.czn.hr/vijesti/caritas-pomaze-starijim-i-nemocnim-zagrepcanima

21. 06. 2017. - WIENER OSIGURANJE UNOSI BOJE I NADU U ŽIVOTE POTREBITIH
http://www.czn.hr/vijesti/wiener-osiguranje-unosi-boje-i-nadu-u-zivote-potrebitih

20. 04. 2016. - DONACIJA BOJA ZA CARITASOVE KORISNIKE
http://www.czn.hr/vijesti/donacija-boja-za-caritasove-korisnike

02. 03. 2016. - ZBOG CARITASA I DOBRIH LJUDI NE BOJI SE ŽIVOTA
http://www.czn.hr/vijesti/zbog-caritasa-i-dobrih-ljudi-ne-boji-se-zivota

08. 07. 2013. - BOJANJE STANA UMIROVLJENICIMA
http://www.czn.hr/vijesti/bojanje-stana-umirovljenicima