Donacija boja za caritasove korisnike

20.4.2016. Slika: Donacija boja za caritasove korisnike

Tvrtka CRD BOJE d.o.o. ovih dana darovala je za korisnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 45 litara boje.

»Možete doći po donaciju za gospodina Josipa. Lijep pozdrav!«, kratko je odgovorio u utorak 19. travnja Caritasovoj zaposlenici na njezin novi upit za pomoć gospodin Robert Cigrovski, vlasnik tvrtke iz Dugog Sela.

»Kao što vjerovatno znate danas je u Hrvatskoj puno zahtjeva za donacijama, no na žalost nismo u mogućnosti svima pomoći. Donacije dajemo tijekom cijele godine onoliko koliko možemo. Budući da smo manje poduzeće koje posluje lokalno, naše donacije su većinom za stanovništvo s našeg područja. Ono što me je potaknulo na donaciju potrebitoj obitelji je da je iz našeg okruženja, a drugi poticaj je to da sami dolaze po donaciju. Donacije dajemo tamo gdje osjetimo da će one stvarno doći u ruke onima kojima su potrebne. Smatram da si međusobno trebamo pomagati da bismo živjeli u suživotu s lakoćom, radošću i veseljem te da tome trebamo doprinositi u svakom trenutku na najbolji mogući način«, rekao je gospodin Cigrovski, pokazujući time upravo onu socijalnu zauzetost poduzetnika na lokalnoj razini koju zagrebački Caritas sve intenzivnije promiče kroz svoje projekte i suradnju sa župnim caritasima.

Prvu donaciju boje za bojanje 60 m2 zidova gospodin Cigrovski dao je na zamolbu voditeljice Caritasove socijalne službe za potrebitu obitelj koja stanuje s malom djecom u neadekvatnom prostoru, koji nije bojan već 10 godina. Naišavši na danas sve rjeđu raspoloživost i mogućnost poduzetnika za donaciju, gospođa Jadranka Bosnar odvažila se zamoliti gospodina Cigrovskog za pomoć još jednom korisniku. »Gospodin Josip, umirovljeni profesor, koji živi u zagrebačkim Gajnicama, ima invalidsku mirovinu od 1.050,00 kuna. Kako mu je preko zime bilo isključeno grijanje jer nije imao za plaćanje, popucale su vodovodne cijevi i poplavilo mu čitav stan. Uz pomoć raznih donacija Caritas pokušava vratiti njegov stambeni prostor u prvobitno stanje jer gospodin Josip nema dovoljno novca ni za najosnovnije životne potrebe«, objasnila je gospođa Bosnar u svojem drugom dopisu.

Donaciju tvrtke CRD BOJE d.o.o. za umirovljenog profesora Caritas je preuzeo već dan poslije upućene zamolbe.