Usluga »Pomoć u kući«

Adresa: Nikole Tavelića 30, Zagreb • Tel. 01 / 30 16 275 (ured); 01 / 36 36 123 (centrala) • Faks 01 / 36 36 123 • E-mail: sklaric@czn.hr • Osoba za kontakt: Suzana Klarić, mob. 099 62 90 387

Caritas Zagrebačke nadbiskupije od 1998. godine pomaže starim i nemoćnim osobama u njihovoj kući. U okviru usluge »Pomoć u kući« korisnike posjećujemo dva puta tjedno, po dva sata ili drugačije, po dogovoru. Korisnicima pružamo usluge čišćenje kućanstva, pranje i glačanje rublja, pomoć oko osobne higijene, odlazak u kupovinu, ambulantu, na groblje; pratimo ih u šetnju, do liječnika; pružamo uslugu mjerenja tlaka i šećera u krvi, pomažemo kod manjih kućanskih popravaka i drugo prema potrebi.

Osim toga pružamo pomoć u naravi (hrani, odjeći, obući, pokrivačima, higijenskim potrepštinama, pelenama za odrasle), te pomažemo u nabavi lijekova i sanitetskog materijala.

Ostvarujemo suradnju sa zaposlenicima centarâ za socijalnu skrb, terenskim sestrama iz domova zdravlja, mjesnim odborima, župnim uredima, župnim caritasima i srodnim udrugama.

Korisnici usluge »Pomoć u kući« većinom su osobe u dobi od sedamdeset i više godina.

Caritas na ovaj način pomaže da se starije osobe dulje zadrže u svom domu na koji su navikli i koji im je najprirodnije okruženje i uvijek bolje rješenje od institucionalnog smještaja.


Promijeni njihov svijet. Promjeni svoj. Ovo mijenja sve.