Vijesti

Osoba u potrebi ne mi smjela pomoć Caritasa doživjeti negativno, kao neki siguran znak da joj se približila potpuna životna propast već kao znak Božje ljubavi, Božje Providnosti - kao znak nade. Vedrinu koja o tome svjedoči zatekli smo na nasmijanu licu gospodina Vilija, dok je u Caritasovu Prihvatilištu za beskućnike stvarao prekrasan crtež unutrašnjosti bogoslovske kapele Presvetog Srca Isusova na Kaptolu, koristeći pritom obične dječje drvene bojice.

Više informacija

Tri nedavna zanimljiva događaja ističe u kronici Kuće sv. Franje u Vugrovcu njezina voditeljica Ivana Vincek Kovačić, koja se ovim putem u ime korisnika zahvaljuje svima na prekrasnim druženjima i aktivnostima te se veseli novim susretima s ljudima dobra i otvorena srca za Caritasove korisnike

Više informacija

Zagrebačko kazalište lutaka s velikom se radošću priključuje humanitarnoj akciji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije »Da život imaju«. Sav prihod od prodaje ulaznica za izvedbu predstave Maca Papučarica u nedjelju 3. lipnja 2018. u 11:00 sati, bit će doniran za potrebe humanitarne akcije kojoj je cilj prikljupljanje sredstava za izgradnju i opremanje objekta za privremeni smještaj mladih ljudi koji su odrasli u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Više informacija

Poslije hodočašća u Međugorje, koje je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao 22. i 23. svibnja ove godine za korisnike Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu, nekoliko sudionika opisalo je svoje iskustvo posjeta tom marijanskom svetištu. Objavljujemo jedno od tih svjedočanstava

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obavještava sugrađane da do daljnjega nije u mogućnosti prikupljati rabljenu odjeću i obuću.

Više informacija

U srijedu 16. svibnja 2018. godine u 15 sati u prostoru knjižnice Opće bolnice Karlovac održan je sastanak sa suradnicima u vezi dogovora oko provedbe aktivnosti planiranih projektom pod nazivom »Anđeoska krila« čiji nositelj je Caritas župe sv. Tri kralja iz Karlovca.

Više informacija