Vijesti

Svi smo pozvani osjetiti da smo dužnici prema siromašnima, jer se, kad pružamo ruke jedni drugima, ostvaruje spasenjski susret koji jača našu vjeru, čini našu ljubav djelotvornom i osposobljava našu nadu da i dalje sigurna kroči putom prema Gospodinu koji dolazi.

Više informacija

Povodom 25. obljetnice Hrvatskog Caritasa tribina pod nazivom „Caritas pred izazovom izgradnje društva solidarnosti i suradnje sa suvremenim medijima“, na kojoj su sudjelovali predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, dr. sc. Marijana Kompes i mag. comm. Ivan Uldrijan s Hrvatskog katoličkog sveučilišta te glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić, održana je u četvrtak 8. studenog na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Više informacija

Emisija »LJUDI KOJI ČINE RAZLIKU«, koju na MREŽA TV uređuje i vodi Mladenka Šarić, predstavlja ljude koji u raznim područjima djelovanja pomiču stvari prema naprijed i ne dopuštaju da ih obeshrabre zapreke, birokracija, nerazumijevanje društva, političke igre… Razgovori su kombinacija osobnih i profesionalnih aspekata iz života gostiju. Emisiju u kojoj je 6. studenoga gostovala ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar možete pogledati na donjoj poveznici.

Više informacija

Već tradicionalnom akcijom »Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro«, Caritas Zagrebačke nadbiskupije prigodom svetkovine Svih svetih želi potaknuti vjernike da kupnjom svijeća za grobove svojih najmilijih učine i dobro djelo za žive. Ove godine cilj je osigurati financijska sredstva za uređenje Majčinskog odjela u Caritasovoj Kući za smještaj maloljetnih trudnica i majki na Savici-Šancima.

Više informacija

Caritasovu Kuću za mlade „Da život imaju“ u četvrtak je svečano otvorio i blagoslovio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je visoka pokroviteljica ove humanitarne akcije započete u lipnju prošle godine.

Više informacija

Povodom Svjetskog dana hrane koji je 16. listopada proslavljen u više od 130 zemalja u svijetu i u Rimu, u sjedištu FAO-a - Organizacije Ujedinjenih naroda za prehranu i poljoprivredu, papa Franjo uputio je snažan apel da iziđemo iz obamrlosti koja nas često čini nepokretnima i koja nas sprječava.

Više informacija

Obilježavanje 24. godišnjice otvorenja Caritasove Kuće »Bl. Alojzije Stepinac« za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjem u Brezovici upriličeno je 3. listopada 2018. godine euharistijskim slavljem koje je predvodio duhovnik kuće, umirovljeni svećenik vlč. Josip Babić u zajedništvu s korisnicima, djelatnicima i gostima.

Više informacija

Hrvatski Caritas i CodeClick d.o.o. potpisali su danas Ugovor za sustav E-Caritas, za potrebe Hrvatskog Caritasa i mreže nad/biskupijskih Caritasa Hrvatske biskupske konferencije. Mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa izrazio je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom kojim će se znatno unaprijediti djelovanje mreže Caritasa.

Više informacija

U okviru projekta koji zagrebački Caritas provodi uz potporu Zagrebačke županije, pet korisnica Kuće za žrtve obiteljskog nasilja uspješno je završilo izobrazbu za rad na osobnom računalu

Više informacija