Vijesti

Kuća za mlade »Da život imaju« 24. listopada dodatno je opremljena raznovrsnim kućanskim aparatima, kuhinjskim pomagalima te opremom za praonicu rublja i sobe zahvaljujući donaciji od 12.692,90 kuna od jedne privatne osobe.

Više informacija

Ukupno četrdeset i devetero (49) sudionika međunarodnog volonterskog maratona »72 sata bez kompromisa«, koji se u Hrvatskoj održava šestu godinu zaredom, uljučilo se u rad zagrebačkog Caritasa 18. i 19. listopada volontirajući u 6 kuća, dva projekta, zatim u Socijalnoj službi te na podjeli odjeće i obuće

Više informacija

U okviru ovogodišnje volonterske akcije „72 sata bez kompromisa“, u subotu 19. listopada 2019. godine od 8.00 do 16.00 sati, dvanaestero volontera – devet djevojaka i tri mladića, studenti različitih fakulteta, pod vodstvom njihove voditeljice Amalije Koprivnjak, studentice komunikologije s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, sudjelovali su u Caritasovu Prihvatilištu za beskućnike, zajedno s korisnicima, u radnoj akciji čišćenja, pospremanja, slaganja stvari i uređenja dviju velikih garaža ispod Prihvatilišta koje služe kao spremišta različitih stvari i alata.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije 15. listopada obilježit će 25. obljetnicu rada Kuće „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici u kojoj su smještena djeca i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjima. Obljetnica se obilježava pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Gradske skupštine Grada Zagreba.

Više informacija

Povodom obilježavanja 10 godina suradnje trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u srijedu 16. listopada održat će se tiskovna konferencija u prostorijama prve socijalne samoposluge u Hrvatskoj, na adresi Crnojezerska 20 u Zagrebu, s početkom u 10:30 sati.

Više informacija

Pod duhovnim vodstvom prelata Wolfganga Trippa i s. Pauline Link uz prevoditeljsku podršku gospodina Ivana Šarića vodeći zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i ove su godine kroz dvodnevnu duhovnu obnovu promišljali o svom poslanju i karitativnom radu.

Više informacija

I ove godine Caritas Zagrebačke nadbiskupije sudjelovao je na Gerontološkom tulumu, na kojemu je građane upoznao ne samo sa svojim aktivnostima kojima pomaže starijim i nemoćnim osobama, već i sa skrbi za druge kategorije korisnika: djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjem, djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, beskućnike, mnogočlane i socijalno ugrožene obitelji, obitelji s novorođenčadi

Više informacija