Vijesti

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski u Zagrebu i ove godine u adventu organizira humanitarnu akciju »Poduzetni za Božić« u sklopu koje će u City Center one West i Avenue Mallu prodavati ručne radove učenika PGEŠ Katarina Zrinski.

Više informacija

Pozvani smo pristupiti siromašnima, susretati ih, gledati ih u oči, zagrliti ih i tako im dati da osjete toplinu ljubavi koja razbija samoću. Njihova ispružena ruka također je poziv izaći iz naših sigurnosti i udobnosti i priznati vrijednost koju siromaštvo ima po sebi. (papa Franjo)

Više informacija

U Caritasovu Prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu, Dugoselska 71 i ove godine je u tijeku provedba projekta »Skrb o beskućnicima« koji je putem Javnog natječaja sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba za 2017. godinu u iznosu od 450.000,00 kuna.

Više informacija

Zagreb, (IKA) – Tradicionalni susret nazvan „Gozba ljubavi" u predbožićnom raspoloženju Zaklada „Marija De Mattias" Klanjateljica Krvi Kristove organizirala je u subotu 9. prosinca u Kući za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici.

Više informacija

Susret za djecu i s djecom s teškoćama u razvoju održat će se 9. prosinca 2017. u 11:00 sati u Caritasovoj kući za zbrinjavanje djece s tjelesnim i/ili mentalnim oštećenjima »Bl. Alojzije Stepinac«, Brezovica, Brezovička cesta 98 u organaizaciji Zaklade Marija De Mattias.

Više informacija

U »Mjesecu hrvatske knjige« Volonterski centar »Kad bi svi...« iz Samobora imao je akciju prodaje knjiga za sudjelovanje potrebitih učenika osnovnih škola samoborskoga područja u nastavnom programu »Škola u prirodi«, a među korisnicima akcije bio je i jedan dječak iz Caritasove Kuće za žrtve obiteljskog nasilja.

Više informacija

Veliki broj zaposlenika zagrebačkog Caritasa okupio se 5. prosinca u crkvi sv. Martina u Vlaškoj ulici u Zagrebu na duhovnoj obnovi koju je vodio vlč. Odilon Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija

Povodom blagdana sv. Nikole biskupa, Caritas Zagrebačke nadbiskupije i kazalište »Budilica« organizirali su prigodni susret za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu iz siromašnih obitelji na kojem su obradovali i darivali dvjestopedesetero djece.

Više informacija

Povodom Svjetskoga dana volontera i ove godine zagrebački Caritas organizirao je Susret volontera župnih caritasa i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije na kojemu se okupilo stotinjak volontera a u sklopu kojega je gospođa Sanela Đuračić proglašena Caritasovom volonterkom godine.

Više informacija

U predbožićno vrijeme u svakom čovjeku dobre volje bude se osjećaji solidarnosti i želje za darivanjem onih koji su u potrebi. U tom duhu Caritas Zagrebačke nadbiskupije i ove godine organizirao je akciju »Budi cool, udjeli slatkiš svoj« kojom je želio potaknuti socijalnu osjetljivost među vršnjacima.

Više informacija

Na donatorskoj večeri u sklopu humanitarne akcije „Da život imaju!“, kojom se prikuplja novac za gradnju Kuće za mlade koji nakon ulaska u punoljetnost moraju napustiti ustanove socijalne skrbi, Caritas Zagrebačke nadbiskupije okupio je tri stotine uzvanika iz društvenog, političkog i gospodarskog života.

Više informacija

S kojim se teškoćama susreću mladi bez roditeljske skrbi nakon 18-te godine? Što za njih čini Caritas Zagrebačke nadbiskupije? Kakav dom za njih gradi i kako ih usmjerava u novi život? "Da život imaju" – humanitarna je akcija u kojoj i vi možete sudjelovati. Kako? Govori: s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa zagrebačke nadbiskupije. Voditeljica: Tanja Popec

Više informacija

O aktualnim događanjima i tijeku Caritasove humanitarne akcije »Da život imaju!« saznajte više u razgovoru novinarke Tanje Popec s ravnateljicom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelenom Lončar u petak 24. studenoga u emisiji »Jeste li znali?« s početkom u 8:30 sati na Laudato TV.

Više informacija

Na poziv Zagrebačkog Nadbiskupa, brojne župe na različite načine obilježile su prvi Svjetski dan siromaha kojeg je papa Franjo ustanovio 19. XI. Središnji program odvijao se tijekom dva dana u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije - najprije kroz obilazak zagrebačkih beskućnika i podjelom stotinjak paketa pomoći u noći 18. na 19. studenoga te misnim slavljem i objedom za tristotinjak potrebitih u pučkoj kuhinji samostana Sestara Misionarki Ljubavi, u Jukićevoj ulici, u Zagrebu.

Više informacija