Vijesti

Caritasova Kuća za djecu tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici nastavlja daljnje uređenje terapijskog parka za djecu s teškoćama u razvoju.

Više informacija

Za stanare Kuće za mlade »Da život imaju!« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održano je predavanje na temu »Posljedice ovisnosti o opojnim drogama«, u okviru kojega je svoje ovisničko iskustvo i oslobađanje od smrtonosnih okova droge opisao jedan bivši ovisnik.

Više informacija

Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK) u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Zagreb i Kućom sv. Franje u Vugrovcu poziva na izložbu radova nastalih na ovogodišnjim Radionicama likovne terapije VI..

Više informacija

Voditeljica Odjela maloljetničke delikvencije Policijske uprave zagrebačke Nikolina Grubišić Požar održala je za mlade iz Caritasovih kuća predavanje na temu »Opasnosti i rizici on-line komunikacije putem društvenih mreža«.

Više informacija

Budući da se »ljubav umnaža i raste kada se dijeli« zaposlenici i korisnici Kuće Ljubavi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije žele podijeliti s čitateljima i pratiteljima Caritasovih mrežnih stranica iskrice ljubavi koje su obilježile protekli mjesec te ih potaknuti da i sami u svojoj sredini šire i dijele ljubav i dobrotu.

Više informacija

Naši sugrađani koji su u potrebi nisu samo ispit našega čovjekoljublja, suosjećanja ili velikodušnosti. Iskazivanje dobročinstva prema njima može nam pomoći na putu traženja Boga ili pomirenja s njim. Imajući to na umu, iskusni duhovnici nerijetko u ispovijedi za pokoru daju vjernicima činjenje dobrih djela.

Više informacija

Na poziv Caritasa Zagrebačke nadbiskupije upućen prije deset dana za pomoć baki Sofiji odazvali su se brojni dobročinitelji i volonteri. Akcija je uspješno provedena a ljubav i dobri ljudi unijeli su tračak svjetla u život bake Sofije.

Više informacija

U okviru humanitarne akcije »Dobri kao kruh«, učenici sa svojim roditeljima i nastavnici OŠ Alojzija Stepinca na Vrbanima u Zagrebu prikupljali su hranu i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, čiji su korisnici uslijed posljedica potresa i korona krize u velikoj potrebi.

Više informacija

Kroz program jednodnevnog edukacijskog seminara, održanog pod nazivom »Osnaživanje osobnih i profesionalnih kapaciteta u cilju pružanja kvalitetnije podrške djeci i mladima«, započeo je Edukacijski ciklus kojim će se voditelji i zaposlenici kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije obogatiti na profesionalnoj i osobnoj razini. Cilj seminara je preispitivanje i sagledavanje vlastitih pozicija u radu te spoznaja drugačijih mogućnosti uz buđenje motivacije za pozitivne promjene.

Više informacija

Kada se u Zagrebu krećete Selskom cestom od Črnomerca prema jugu, s lijeve strane nakon križanja s Ozaljskom smjestio se niz novijih zgrada, među koje se lijepo uklopila Caritasova Kuća za mlade »Da život imaju!« otvorena 25. listopada 2018. godine. Sagrađena je zahvaljujući potpori brojnih dobročinitelja s ciljem da bude spasonosni smještaj i svojevrsna odskočna daska za samostalni život mladim ljudima koji studiraju i rade, a dolaze iz institucionalne skrbi ili iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Više informacija

Protekli vikend, i dva dana prije njega, zahvaljujući projektu »72 sata bez kompromisa«, Hrvatskom kao da je prostrujao »šapat laganog i blagog lahora« (1 Kr 19,12) razvedrivši lica brojnih potrebitih - siromašnih, bolesnih, starih, osamljenih ... S ljubavlju Božjom u srcu sve te, gotovo svemoćne, mlade ruke isprepletene snagom zajedništva, s osmijehom su činile čudesne stvari, donoseći radost i optimizam tamo gdje je bila tama.

Više informacija

Svake godine institucionalnu skrb i udomiteljske obitelji napušta 180 do 200 mladih. Bez podrške obitelji i društva, bez posla, stana i sredstava za život, izloženi su siromaštvu i trajnoj ovisnosti o socijalnoj skrbi. Caritas Zagrebačke nadbiskupije uskoro obilježava drugu godišnjicu osnutka Kuće za mlade 'Da život imaju'. Kako se snalaze danas, s kojim se izazovima mladi stanari i voditelji ove Kuće suočavaju, govorili smo u večerašnjoj emisiji.

Više informacija

Kako bi se odmaknuli od gradske vreve i svakodnevnih informacija o epidemiološkoj situaciji uzrokovanom koronavirusom u Hrvatskoj, korisnici Kuće za mlade »Da život imaju« su se 18. listopada odlučili za izlet u prirodu. Naime, desetak je korisnika toga nedjeljnog dana, koje ih je poslužilo vedrinom, planinarilo Medvednicom. Pridružili su im se voditeljica Daniela Petković i psiholog Matija Trupinić.

Više informacija