Vijesti

Rijetko ćemo danas susresti, čak i među onima koji su zdravi i u punoj snazi, zahvalne osobe vedra duha kao što je to osamdesetosmogodišnja gospođa Barica. Zahvalna je onome tko je osmislio Projekt »SUZI«; zahvalna je gospođi Jadranki, zaposlenoj preko Caritasa u tom projektu, koja joj pomaže u kućanskim poslovima; zahvalna je kirurgu koji ju je operirao na Svetom Duhu; zahvalna je njegovateljici koja je kupa i fizioterapeutkinji koja joj je pomogla da opet može hodati i tako dalje - a iako je sve boli, od glave do pete, s osmijehom kaže: »Život je lijep!«

Više informacija

Održane su prve radionice u okviru projekta »Mala škola odvažnosti«, koji se provodi u Kući za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Projekt će trajati do kraja ove godine a financira ga Zagrebačka županija.

Više informacija

U želji za mirom i opuštanjem u žumberačkom zelenilu (Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje), na jednodnevnom izletu u Kalju bila je grupa korisnika iz Caritasove Kuće za mlade u pratnji voditeljice Kuće i psihologa.

Više informacija

Osim poželjnog mira i izolacije uoči važnijih natjecanja, sportaši su u Caritasovoj Kući za odmor u Kalju pronašli izvrsnu lokaciju za sportske pripreme zbog nadmorske visine (oko 550 m) i prekrasne prirode (Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje). Gostoljubivost domaćina i dobra kuhinja samo su razlog više za svaki ponovni dolazak.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva na solidarnost i pomoć obitelji samohranog oca s petero malodobne djece. Najstarije dijete je učenik 8. razreda a najmlađe polaznik male škole. Djeca su dobri đaci i dobrog vladanja.

Više informacija

Teške životne sudbine opterećuju brojne Caritasove korisnike pa tako i one smještane u Prihvatilištu za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu. Potrebni podrške i raznih oblika skrbi korisnici su ti kojima svakodnevno treba puno davati, podizati ih i jačati. U takvom okruženju rijetko se nađu oni koji mogu »nositi bremena drugih« ali kada se takvi pojave zasjaju neobičnom svjetlošću, koja stanare tih Caritasovih kuća ispunja radošću, optimizmom, snagom i nadom. Gospodin Jadranko nije želio da se o njemu piše ali prešutjeti njegov način života u Caritasovoj kući za beskućnike značilo bi »staviti svjetlo pod posudu«.

Više informacija

Ovoga ljeta u Brezovici je izostao dolazak volontera iz inozemstva, ali nisu i njihovi darovi; domaći volonteri održali su online radionice; dobri susjedi iz udruge Humanity First Hrvatska iznova darivaju; bilježimo odaziv na zamolbu za donaciju jednokratnih rukavica; grupa korisnika iz Kuće bl. Alojzija Stepinca osvježenje u vrućim ljetnim danima potražila je i našla na Žumberku; šećer na kraju: Rokovo prvopričesničko slavlje

Više informacija

Od 2007. godine hrvači iz Brezovice pred početak sezone natjecanja dolaze u Caritasovo odmaralište na Žumberku napraviti bazične pripreme. Tradiciju koju su podržavali drugi treneri Hrvačkog kluba »Hrvatski dragovoljac« ovoga ljeta nastavio je gospodin Igor Parać.

Više informacija

Caritasovi korisnici iz Kuće za žrtve obiteljskog nasilja i zaposlenici koji za njih skrbe hodočastili su u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke te posjetili Karmel Majke Božje Bistričke i bl. Alojzija Stepinca

Više informacija

Članovi zagrebačkog Društva studenata socijalnog rada, okupljeni u akciji »Svakog 25. Božić nekome«, nešto više od pola godine svakoga su mjeseca prikupljali donacije do 25. te bi prehrambene proizvode i higijenske potrepštine dostavljali na adresu obitelji slabijeg imovnog stanja prema preporuci Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

Krajem 2020. godine zagrebački Caritas obilježava desetu godišnjicu akcije »Dobro se dobrim vraća«, koja je uspjela okupiti veliki broj zagrebačkih poduzetnika, ali i nekih gradskih ustanova, s jednim jedinim ciljem - pomoći potrebitim sugrađanima doniranjem usluga i proizvoda. Predstavljamo gospodina Branka Kraljevića, vlasnika renomiranog optičarskog obrta, jednoga od prvih zagrebačkih poduzetnika koji su se uključili u ovu akciju.

Više informacija

U periodu od 20. do 24. srpnja ove godine korisnici i djelatnici Kuće za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi »Emaus« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije boravili su u njegovoj kući za odmor u naselju Kalje na Žumberku s ciljem boljeg međusobnog upoznavanja i zajedničkog druženja.

Više informacija

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar susrela se s voditeljem Hrvatske katoličke zajednice Karlsruhe don Ivom Nedićem i pastoralnom suradnicom Đurđicom Trputec, u Caritasovom domu za djecu bez roditeljske skrbi u Vugrovcu, u srijedu 29. srpnja 2020. godine. Tom prigodom don Ivo je ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uručio donaciju u iznosu od 8.500,00 eura, prikupljenu u HKZ Karlsruhe za obnovu u potresu stradalog doma u Vugrovcu.

Više informacija

Dobročinitelj Caritasa, koji želi ostati anoniman, donirao je Caritasu sredstva za higijenske i prehrambene proizvode u vrijednosti od 9.000,00 kuna namijenjene starijim i bolesnim osobama koje žive na periferiji. Caritas je tako pripremio 30 paketa pomoći koji su podijeljeni uz pomoć Caritasovih volontera i suradnika u župnim Caritasima.

Više informacija

Grupa korisnika Kuće ljubavi na Savici-Šancima u Zagrebu u pratnji Caritasovih zaposlenika osvježenje u vrućim ljetnim danima i odmor od gradske vreve pronašlo je boraveći nekoliko dana na Žumberku.

Više informacija

Sredstvima prikupljenima u okviru akcije »Pomozimo zajedno«, koju je Hrvatski Caritas organizirao za pomoć u obnovi obiteljskih kuća stradalih u potresu u Zagrebu i okolici 22. ožujka ove godine, 45 obitelji dobilo je vaučere za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike

Više informacija

Svim prijateljima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, koji prate njegov rad putem raznih medija, skrećemo pažnju da već neko vrijeme mogu izbliza pratiti život u Kući bl. Alojzija Stepinca putem posebne facebook stranice koja se nalazi na donjoj poveznici.

Više informacija

U televizijskom prilogu emisije »Dobro jutro, Hrvatska«, emitiranom 19. 6. 2020. od 07:21 do 07:28 sati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT - HTV1), gledatelji su upoznati s radom Kuće sv. Franje u Vugrovcu stradale u potresu 22. ožujka ove godine te akcijom za njezinu obnovu i za pomoć obiteljima stradalima u potresu u Zagrebu i okolici pod nazivom »Vratimo sigurnost doma«.

Više informacija