Vijesti

Svaka pomoć je dobrodošla! - moto je djelovanja zagrebačkog Caritasa koji u svojemu radu pomaže potrebitima kako iz vlastitih izvora tako i posredujući između potrebitih i darovatelja, od velikih trgovačkih lanaca do pojedinaca među kojima ima i malih obrtnika, od kojih jednoga danas predstavljamo...

Više informacija

Osim posjeta i druženja s bolesnicima u njihovim domovima zagrebački je Caritas svečanim misnim slavljem obilježio Svjetski dan bolesnika i u Kući bl. Alojzija Stepinca, u kojoj se trenutno na smještaju nalazi 75 korisnika, a poludnevni i dnevni boravak koriste 23 odrasle osobe.

Više informacija

Nesumnjivo je da je svaki dar Caritasu za potrebite vrijedan. Vrijednost velikih donacija svima je očita i razumljiva ali i manje donacije imaju svoju vrijednost koja nije toliko mjerljiva novčanim iznosom koliko odricanjem i ljubavlju iz kojih proizlaze. U tu vrstu posebno vrijednih donacija Caritas ubraja novčano manje ali redovite donacije sugrađana koji skromno žive, posebice donacije naših starih, nemoćnih i bolesnih umirovljenka. Jedan takav umirovljenički par predstavljamo u ovom prilogu.

Više informacija

„Socijalno se uključi i zaposli – SUZI“ je projekt Grada Zagreba u cijelosti financiran EU sredstvima od 9.912.004 kuna radi poticanje stručne osposobljenosti i ostvarivanja radnog odnosa teškozapošljivih žena – pripadnica višestruko marginaliziranih skupina. Projekt su na konferenciji za novinare, održanoj 20. siječnja u zgradi Gradske uprave, predstavili: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, voditelj Službe za nacionalne manjine u Uredu za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava i voditelj projekta Andrija Petrović, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih uime članova projektnih timova te časna sestra Jelena Lončar iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uime svih partnera.

Više informacija

Korisnici Kuće sv. Franje zajedno s Caritasovim zaposlenicima u Vugrovcu svima od srca zahvaljuju na adventskim posjetama, darovanom vremenu i najraznovrsnijim donacijama te svim posjetiteljima i darovateljima žele svako dobro u novoj 2020. godini!

Više informacija

Caritas župe sv. Josipa već tradicionalno je organizirao adventsku akciju »Obitelj za obitelj«. Akcija je bila provedena tako da jedna obitelj napravi, prema svojim vlastitim mogućnostima i željama, paket za drugu obitelj iz župe koja je u potrebi. Paketi su sadržavai prehrambene namirnice duljeg roka trajanja, slatkiše, higijenske i kućanske potrepštine, ukrase za Božić, igračke za djecu i slično.

Više informacija

S ciljem podizanja kvalitete života svojih župljana i jačanje zajedništva kroz druženje, župni Caritas u Soblincu tijekom proteklih mjesec dana organizirao je, uz pomoć darovatelja, klizanje za školarce te posjet božićno okićenom, nadaleko poznatom, Salajlandu

Više informacija

Vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana obično budi pozitivnu energiju u ljudima, no na žalost u obiteljima u kojima vlada nesklad i nasilje to je često jedno od najtužnijih razdoblja u godini. O tome najbolje svjedoče brojene sigurne kuće diljem Hrvatske koje baš u ovo doba godine bilježe veći broj zahtjeva za pomoć što nam potvrđuju i iz zagrebačkog Caritasa.

Više informacija

Gospodin Milan Bandić i ove je godine okupio članove Stranke rada i solidarnosti »Milan Bandić 365« i izvanstranačke prijatelje na tradicionalno predbožićno druženje, humanitarnu kavu, na kojoj je prikupljeno 40.650,00 kuna za opremanje sobe za rehabilitaciju djece s teškoćama Caritasove kuće »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.

Više informacija

Da bismo uvijek bili spremni na dobra djela između ostaloga je važno i što čitamo. To potvrđuje i donacija od 50 božićnih darova koju su pripremili trećaši iz osnovne škole u zagrebačkoj Kustošiji za djecu i mlade u Caritasovoj kući u Vugrovcu.

Više informacija