Vijesti

U završnoj poruci s plenarnog zasjedanja europskih biskupskih konferencija, održanog u Poznańu, u Poljskoj od 13. do 16. rujna biskupi su izrazili posebnu zahvalnost kršćanskim volonterima.

Više informacija

U ciklusu predavanja pod nazivom »Žena u obiteljskim odnosima«, koje za članice svoje kreativne skupine organizira Obiteljsko savjetovalište zagrebačkog Caritasa, studentica socijalnog rada održala predavanje na temu ovisnosti

Više informacija

Don dr. Wojciech Sadlon sa Zavoda za statistiku Katoličke Crkve drugoga dana plenarnog zasjedanja CCEE-a u Poznanu u petak 14. rujna predstavio je rezultate studije o volonterstvu općenito te poglavito „katoličkom volonterstvu" u Europi. Studija kojom su obuhvaćeni podaci iz 29 europskih zemalja temelji se na postojećim podacima i istraživanjima o volontiranju u Europi te radu stručne skupine u kojem su sudjelovali stručnjaci iz 27 europskih biskupskih konferencija.

Više informacija

FB grupa »Čarolija darivanja« već tri godine razveseljuje korisnike Caritasa rođendanskim darovima i školskim potrepštinama ali i pomaže kupnjom higijenskih potrepština, materijala za kreativni rad s djecom te kućanskih aparata.

Više informacija

Četvrtu godinu zaredom Hrvatski Caritas, na poziv organizatora IAAF World Challenge Zagreb - 68. memorijala Borisa Hanžekovića i Memorijala Ivana Ivančića - sudjeluje 3. i 4. rujna na najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj dodajući toj vrhunskoj sportskoj priredbi plemenitu humanitarnu dimenziju u sklopu programa "Za 1000 radosti". Njime pod nazivom "Daruj i obraduj!" prikuplja novčana sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

Više informacija

Za skupinu žena koje su pola godine preko javnih radova bile zaposlene u usluzi Pomoć u kući, zagrebački Caritas organizirao je predavanje na temu »Duhovnost i podrška u životu«

Više informacija

Za žrtve obiteljskog nasilja - korisnike Sigurne kuće zagrebački Caritas organizirao je 31. kolovoza jednodnevni posjet Udruzi »ZA osmijeh« na seoskom imanju u selu Kolenica nedaleko Vrbovca. Vrijedni volonteri Udruge gostima su ponudili boravak u prirodi, jahanje konja i druge zabavne sadržaje.

Više informacija

Projektom »Caritas - ne riječima, već djelima« Caritas Zagrebačke nadbiskupije uoči početka školske godine 2018./19. osigurao je pomoć u školskom priboru i športskoj opremi za 300 školaraca (150 djece iz Zagrebačke županije te 150 djece iz Krapinsko-zagorske županije) čija vrijednost iznosi 300.000,00 kuna.

Više informacija

Osim dvadesetak talijanskih volontera čiji je boravak organizirala Mantovska biskupija od 23. do 28. srpnja, ovoga ljeta u zagrebačkom Caritasu s korisnicima su radili i volonteri iz nekoliko europskih zemalja čiji dolazak je tradicionalno organizirala međunarodna organizacija Internationale Bauworde

Više informacija

Korisnici zagrebačkog Caritasa i ovoga ljeta sudjelovli su na međunarodnom nogometnom natjecanju djece iz europskih dječjih domova »Children's Homes Grassroots Football European Cup Final«, održanom od 30. srpnja do 4. kolovoza u mađarskom gradu Kečkemetu (Kecskemét)

Više informacija

Već nekoliko godina korisnici zagrebačkog Caritasa idu na ljetovanje zahvaljujući je Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačkom holdingu - Podružnici Vladimir Nazor. Ove godine odredište za skupinu od 37 korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bio je hostel »Loda« u Skradinu.

Više informacija