Vijesti

Poslije hodočašća u Međugorje, koje je Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao 22. i 23. svibnja ove godine za korisnike Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu, nekoliko sudionika opisalo je svoje iskustvo posjeta tom marijanskom svetištu. Objavljujemo jedno od tih svjedočanstava

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obavještava sugrađane da do daljnjega nije u mogućnosti prikupljati rabljenu odjeću i obuću.

Više informacija

U srijedu 16. svibnja 2018. godine u 15 sati u prostoru knjižnice Opće bolnice Karlovac održan je sastanak sa suradnicima u vezi dogovora oko provedbe aktivnosti planiranih projektom pod nazivom »Anđeoska krila« čiji nositelj je Caritas župe sv. Tri kralja iz Karlovca.

Više informacija

Dora (22) i njezina sestra Iva (21) žive u Markuševcu, istočnom dijelu Zagreba podno Sljemena. Obje jako vole raditi s djecom i ta ljubav ih je dovela do Kuće sv. Franje u Vugrovcu u kojoj volontiraju, zajedno sa svojom sestričnom, već četiri godine.

Više informacija

Na području Zagrebačke nadbiskupije aktivno je 159 župnih caritasa u čiji rad je uključeno 1.150 volontera. Kako bi podržao njihove aktivnosti i potaknuo daljni razvoj, a sve u duhu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, čiji je cilj duhovna i pastoralna obnova svih područja života Zagrebačke Crkve pa tako i karitativnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije četvrtu godinu zaredom raspisao je Natječaj za financiranje projekata župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2018. godini, kroz koji će župnim caritasima biti dodijeljeno 50.000,00 kn za konkretno djelovanje. Ove godine jedan od projekata financirat će Zaklada prof. Josipa Sabola.

Više informacija

Vezano uz napise u pojedinim medijima kako je Caritas Zagrebačke nadbiskupije, odnosno Caritasova Sigurna kuća za žrtve nasilja, među onim ustanovama koje će imati najviše koristi od ratifikacije Istanbulske konvencije dužni smo javnost obavijestiti o slijedećim činjenicama:

Više informacija

Igra je najvažniji posao djece i zato već treću godinu Caritas župe Bezgrešnog začeća BDM iz Soblinca, povodom Svjetskog dana društvenih igara (11. travnja) organizira igru i druženje. Ove godine 'dan igranja' obilježen je 22. travnja u Kući sv. Franje u Vugrovcu. Članice župnog Caritasa u društvu dvadesetak župljana provele su poslijepodne u igri i druženju s djecom.

Više informacija

»Trpljenje se ne da mjeriti kao ni ljubav. Granice trpljenja su negdje na sivoj periferiji svijesti, kamo uvid jedva dopire; negdje u dubinama koje vuku, čini se, u beskrajnost…. Trpljenje je konačno tiho svitanje očekivanog dana u koji ulazimo s odahnućem, ostavivši za sobom skršene zapreke« (Sida Košutić, Solsticij srca).

Više informacija