Vijesti

Četvrtu godinu zaredom zagrebački Caritas i zagrebačka župa Sv. Marka Križevčanina organizirali su korizmeni objed za stotinjak samaca, a kuhinju i blagovaonicu ustupile su im Sestre Misionarke Ljubavi u samostanu u Jukićevoj

Više informacija

Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije i ove godine organizira projekt Poduzetni za Uskrs!

Više informacija

Obavještavamo osobe bez doma koji se ne nalaze u prihvatilištima ili prenoćištima za beskućnike, kao i sve koji poznaju nekoga tko u ovim hladnim danima boravi u neprimjerenim objektima da se za pomoć pri pronalaženju smještaja obrate na slijedeće kontakte:

Više informacija

Obilježavanje ovog dana neka doprinese pojačanim naporima za iskorjenjivanje siromaštva, za dostojanstvo rada, za jednake mogućnosti i pravični pristup socijalnim dobrima te pravdi za svaku ljudsku osobu.

Više informacija

Povodom blagdana Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika 11. veljače Caritas župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu već treću godinu zaredom organizira akciju mjerenja tlaka i šećera te mogućnost razgovora s medicinskim osobljem. Ove godine cijeli tjedan posvećen je brizi o zdravlju.

Više informacija

Dvoje korisnika zagrebačkog Caritasa sudjelovao je na gala-večeri pod nazivom »Društvo jednakosti«, koju su u restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu pripremile hrvatske chefice uz pomoć osoba s invaliditetom. Večeru je organizirala Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja - UNUO s ciljem razbijanja predrasuda o zapošljavanu osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu.

Više informacija

Povodom 26. Svjetskog dana bolesnika zaposlenici i volonteri Caritasa Zagrebačke nadbiskupije ovih dana posjećuju stare, bolesne i nemoćne osobe noseći im svoje vrijeme, ovorenost srca, spremnost za slušanje, nadu, ljubav i prigodne darove.

Više informacija

Gospođu Milicu, staricu od 84 godine iz gradske četvrti Banija grada Karlovca, u neposrednom susjedstvu župne crkve Sv. Tri kralja, upoznali smo onako, u prolazu. Najprije smo primijetili staru, krhku ženicu sporog i teškog hoda zbog, nažalost, visokog stupnja osteoporoze, koji je gospođu Milicu gotovo prignuo do tla.

Više informacija