Vijesti

Korisnici Kuće sv. Franje zajedno s Caritasovim zaposlenicima u Vugrovcu svima od srca zahvaljuju na adventskim posjetama, darovanom vremenu i najraznovrsnijim donacijama te svim posjetiteljima i darovateljima žele svako dobro u novoj 2020. godini!

Više informacija

Caritas župe sv. Josipa već tradicionalno je organizirao adventsku akciju »Obitelj za obitelj«. Akcija je bila provedena tako da jedna obitelj napravi, prema svojim vlastitim mogućnostima i željama, paket za drugu obitelj iz župe koja je u potrebi. Paketi su sadržavai prehrambene namirnice duljeg roka trajanja, slatkiše, higijenske i kućanske potrepštine, ukrase za Božić, igračke za djecu i slično.

Više informacija

S ciljem podizanja kvalitete života svojih župljana i jačanje zajedništva kroz druženje, župni Caritas u Soblincu tijekom proteklih mjesec dana organizirao je, uz pomoć darovatelja, klizanje za školarce te posjet božićno okićenom, nadaleko poznatom, Salajlandu

Više informacija

Vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana obično budi pozitivnu energiju u ljudima, no na žalost u obiteljima u kojima vlada nesklad i nasilje to je često jedno od najtužnijih razdoblja u godini. O tome najbolje svjedoče brojene sigurne kuće diljem Hrvatske koje baš u ovo doba godine bilježe veći broj zahtjeva za pomoć što nam potvrđuju i iz zagrebačkog Caritasa.

Više informacija

Gospodin Milan Bandić i ove je godine okupio članove Stranke rada i solidarnosti »Milan Bandić 365« i izvanstranačke prijatelje na tradicionalno predbožićno druženje, humanitarnu kavu, na kojoj je prikupljeno 40.650,00 kuna za opremanje sobe za rehabilitaciju djece s teškoćama Caritasove kuće »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici.

Više informacija

Da bismo uvijek bili spremni na dobra djela između ostaloga je važno i što čitamo. To potvrđuje i donacija od 50 božićnih darova koju su pripremili trećaši iz osnovne škole u zagrebačkoj Kustošiji za djecu i mlade u Caritasovoj kući u Vugrovcu.

Više informacija

U emisiji »Na valovima dobrote«, emitiranoj 18. prosinca na Hrvatskom katoličkom radiju, gostovala je Caritasova zaposlenica gđa Daniela Petković. U razgovoru s urednikom emisije Filipom Ećimovićem predstavila je rad Kuće za mlade »Da život imaju!« koju vodi, ali je govorila i o tome kako rad u Caritasu utječe na njegove zaposlenike.

Više informacija

Sedmu godinu zaredom prelogašice i prelogaši zajedno sa svojim profesorima i ravnateljem te uz podršku roditelja na najljepši način zajedno idu ususret Božiću - pripremajući darove za višečlane obitelji u potrebi, na taj način posebno razveselivši trideset i četvero djece

Više informacija

Iz tiska je nedavno izašao novi broj časopisa CARITAS koji kroz mnoštvo novinarskih priloga opisuje i fotografijama predočuje rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njegovim kućama, projektima, uslugama i službama.

Više informacija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u srijedu 18. prosinca 2019. godine u Nadbiskupskom dvoru s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenim ravnateljicom s. Jelenom Lončar. Susretu je prisustvovao mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački i biskupski vikar za grad Zagreb te mons. Juraj Jerneić, predsjednik zagrebačkog Caritasa.

Više informacija

U okviru ovogodišnjeg projekta »Biram ljubaznost«, razrednici petih razreda Osnovne škole Stenjevec iz Zagreba organizirali su akciju prikupljanja igračaka i slikovnica koje su učenici prerasli te ih darovali Caritasu za djecu iz siromašnih obitelji

Više informacija

Humanitarna udruga Humanity First je u akciji u Brezovici organizirala donaciju paketa potrebitima, pa je tako u utorak, 17. prosinca donirala 10 paketa hrane učenicima u potrebi Osnovne škole Brezovica. Istoga dana, organizirana je radionica za djecu Doma Caritasa u Brezovici, uz ručak i kolače, koje je financirala udruga Humanity First. Bio je to nastavak humanitarne akcije, započete u ponedjeljak, 16. prosinca kada je dodijeljeno 10 paketa hrane osobama slabijeg imovinskog cenzusa iz zajednice Sesvete u Sesvetama te još 140 paketa korisnicima usluga Društva za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece „Mali zmaj“ na Jarunu. Humanitarnoj akciji je uz predsjednika humanitarne udruge Humanity First, prisustvovao i direktor za jugoistočnu Europe humanitarne udruge Humanity First Zubair Khalil Khan.

Više informacija

Jedanaestu godinu zaredom akcija Srcem za Brezovicu donijela je u Kuću bl. Alojzija Stepinca puno osmijeha, zagrljaja, radosti, veselja, pjesme, suza radosnica i vrijednih darova darovatelja ove Caritasove kuće za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjima

Više informacija

Zagrebački Caritas organizirao je Adventski susret osoba s invaliditetom na koji je pozvao stotinjak osoba koje nisu u njegovoj institucionalnoj skrbi ali su se programu održanom u Brezovici pridružili i pokretni korisnici na institucionalnom smještaju u Kući bl. Alojzija Stepinca te korisnici poludnevnog boravka u toj kući

Više informacija

Na blagdan svete Lucije, djevice i mučenice iz prvih kršćanskih vremena, 13. prosinca ove godine, deset je obitelji koje svakodnevno podnose mučeništvo zbog svojeg lošeg materijalnog stanja, neimaštine ili bolesti noseći tako težak križ, primilo po 4.000,00 kuna novčane pomoći.

Više informacija

U suradnji s Caritasom župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Malešnici-Oranicama, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je Adventski susret umirovljenika za dvjestotinjak osoba starije životne dobi.

Više informacija

Deset zaposlenika Privredne banke Zagreb kroz kreativnu radionicu i božićno ukrašavanje prostorija družili se s djecom s tjelesnim i mentalnim oštećenjem, korisnicima Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici

Više informacija

Umirovljeni profesor socijalnog rada dr. sc. Josip Janković započeo je u utorak 10. prosinca niz edukativnih susreta za mlade koji se nalaze na institucionalnoj skrbi zagrebačkog Caritasa i Kuće za mlade »Da život imaju« usmjerenih na organizirani rad na sebi.

Više informacija