Vijesti

Siromaštvo ima lice žena, muškaraca i djece izrabljivanih zbog niskih interesa, gaženih izopačenom logikom moći i novca. - Blagoslovljene ruke koje se šire da prime siromaha i da im pomognu: to su ruke koje donose nadu. Blagoslovljene ruke koje nadilaze svaku barijeru kulture, vjeroispovijesti i nacionalnosti, izlijevajući ulje utjehe na rane čovječanstva. Blagoslovljene ruke koje se otvaraju ne tražeći ništa za uzvrat, bez „ako", bez „međutim" i bez „možda": to su ruke po kojima na braću silazi Božji blagoslov, piše Papa u svojoj poruci

Više informacija

Na tradicionalnom Bolesničkom hodočašću u Mariji Bistrici, koje 49. godinu zaredom Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira u suradnji s bistričkim župnikom i rektorom Svetišta, okupilo se oko tri tisuće vjernika koji su Blaženoj Djevici Mariji prošnjama i zahvalama izrazili sinovsku odanost

Više informacija

U sklopu izložbe »Tradicija u suvremenosti«, koja će se otvoriti 4. lipnja s početkom u 17 sati u župnom dvoru u Vugrovcu među umjetničkim djelima petero slovenskih i sedamnaest hrvatskih likovnih umjetnika bit će izloženi i radovi djece Kuće sv. Franje.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije obavještava korisnike da uredi Caritasove socijalne službe, Obiteljskog savjetovališta i usluge Pomoć u kući od 5. lipnja 2017. godine počinju raditi na novoj lokaciji, na adresi Nikole Tavelića 30, u zagrebačkom naselju Kustošija.

Više informacija

Provedbeni tim projekta »Caritas-paketi pomoći za najugroženije« zagrebačkog Caritasa proveo dva dana na Plitvicama s ciljem jačanja zajedništva i povećanja učinkovitosti

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije treću je godinu zaredom proveo Natječaj za dodjelu sredstava za projekte župnih caritasa, putem kojega je župnim caritasima dodijeljeno 50.000,00 kn. Sredstva Natječaja namijenjena su novim ili postojećim aktivnostima u župnim caritasima, a koja se odnose na konkretnu pomoć socijalno ugroženim pojedincima i obiteljima.

Više informacija

U Caritasovoj kući za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi na zagrebačkoj Trešnjevci upriličena je primopredaja donacije prikupljene ovogodišnjim humanitarnim projektom »Poduzetni za Uskrs«, kojega je petu godinu zaredom provela Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski

Više informacija

Za korisnike Caritasa župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu i sve male i velike župljane koji još nisu imali mogućnost posjetiti Plitvice, organiziran je jednodnevni izlet, u subotu 6. svibnja.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije proslavio je desetu godišnjicu rada kuće Emaus - objekta za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi u zagrebačkom naselju Dubec - uz sudjelovanje dobročinitelja, volontera i zaposlenika kuće te sadašnjih i bivših Caritasovih korisnika.

Više informacija

Prva hrvatska Konferencija o korporativnom volontiranju okupila je dvjestotinjak predstavnika korporativnog i neprofitnog sektora iz Zagreba, Splita, Osijeka i okolice. Konferenciju je organizirao volonterski Centar Zagreb s partnerskim centrima iz Osijeka i Splita te Mrežom za razvoj korporativnog volontiranja. Na konferenciji se predstavio i Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija