Vijesti

Caritas Zagrebačke nadbiskupije traži volontere za sudjelovanje u akciji Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro u sklopu koje se prodaju svijeće/lampaši i od koje je prihod namijenjen akciji Da život imaju! – gradnji Kuće za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i za siromašne studente.

Više informacija

Povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, djeca od 1. do 4. razreda OŠ Ivana Granđe u Soblincu i njihovi učitelji predali namirnice koje su prikupljali u akciji za potrebe korisnike dviju zagrebačkih socijalnih samoposluga

Više informacija

Marko Tolja, Božidar Essert i Miroslava Rožanković u emisiji »Dobar dan, Hrvatska« od 13. listopada najavljuju večerašnji veliki humanitarni koncert. Na pozornici velikoga HRT-ova televizijskoga studija Anton Marti zapjevat će: Matija Dedić, Marko Tolja, Mia Dimšić, Damir Kedžo i Zsa Zsa, Saša Lozar, Ruža Janjiš, Dino Petrić i Angie uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem Andreasa Marinella. Pogledajte najavu, uživajte u glazbi i nazovite 060-9001!

Više informacija

Kuća je samo kuća, a dom čine pravi ljudi. Davor Završki proveo je deset godina u Caritasovoj kući sv. Franje u Vugrovcu. Iako se u njoj osijećao kao doma, to nije bilo to, sve dok nije zasnovao vlasitu obitelj i vlastiti dom. Poslušajte njegovo razmišljanje u prilogu HRT-a.

Više informacija

Štićenica Doma za djecu »Klasje« u Osijeku Anamarija Bolješić želi iduće godine upisati Akademiju dramske umjetnosti. Voljela bi kada bi Kuća za mlade Caritasa Zagrebačke nadbiskupije bila njezina nova adresa. Upoznajte se s njezinom i životnim pričama još nekolicine mladih iz dječjih domova u Hrvatskoj u prilogu Dnevnika 2 Hrvatske radiotelevizije od 12. listopada.

Više informacija

Hrvatskom zavodu za zapošljavanje godišnje se prijavi 180 do 200 mladih koji napuštaju domove i udomiteljske obitelji. Što se s njima događa nakon napuštanja domova i kako im pri traženju posla može pomoći zavod za zapošljavanje razgovarali smo s Marijom Halić, v. d. predstojnice Regionalnog ureda Zagreb i Valentinom Knežević, bivšom korisnicim Dječjeg doma Zagreb, podružnica Ivan Goran Kovačić.

Više informacija

O tomu kako se mladi pripremaju za napuštanje domova te zašto je potrebna gradnja stambenog objekta u Selskoj 165 saznajte u razgovoru s ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Zagreb Tatjanom Brozić Perić i stručnom voditeljicom Caritasove kuće »Emaus« Milenom Bilopavlović Margeta.

Više informacija

»Mnogi se moji prijatelji nisu snašli. Poručujem im da se bore za sebe, da gledaju naprijed i naprave nešto od života - ako ga već do sada nisu imali«, prenosi između ostaloga bivša korisnica doma Kristina Japelj. Više saznajte u prilogu HRT-a.

Više informacija

Poštovani sugrađani! S ciljem spriječavanja bilo kakve zloupotrebe i pojave navodnih emisara koji za nas lažno skupljaju novac, obavještavamo javnost da Caritas Zagrebačke nadbiskupije nema formalni dogovor o prikupljanju sredstava za Caritasovu humanitarnu akciju „Da život imaju!“ s nikakvim udrugama, organizacijama ili pojedincima koji su se navodno pojavili na području Rijeke.

Više informacija

Smještaj u budućem objektu nije namijenjen samo bivšim korisnicima Caritasovih kuća/domova, nego korisnicima svih domova na području Republike Hrvatske. Poslušajte razmišljanja nekih od njih.

Više informacija

Zagrebački Caritas predstavio se i ove godine na tradicionalnom zagrebačkom Gerontološkom tulumu, četrnaestom po redu, na kojemu su se građani mogli upoznati s radom različitih udruga i ustanova za treću životnu dob te ustanova, organizacija i tvrtki koje za istu nude razne usluge i proizvode

Više informacija

Radovi na izgradnji objekta za privremeni smještaj mladih koji nakon punoljetnosti moraju napustiti domove i siromašne studente, na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu, koji su započeli početkom lipnja ove godine, odvijaju su planiranom dinamikom.

Više informacija

Podjela materijalne pomoći u sklopu projekta »Caritas-paketi pomoći za najugroženije«, financirana sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), započela je u veljači 2017. godine, a završava 30. rujna ove godine. U tom razdoblju 5.500 osoba primit će pomoć u hrani, higijenskim proizvodima, školskoj i sportskoj opremi vrijednoj više od 6 milijuna kuna.

Više informacija