LJETNE USPOMENE IZ NOVOG VINODOLSKOG

18.7.2017. Slika: LJETNE USPOMENE IZ NOVOG VINODOLSKOG

Zahvaljujući susretljivosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i ove godine skupina djece iz dvije kuće zagrebačkog Caritasa ljetovale su u Novom Vinodolskom u odmaralištu zagrebačkog Crvenog križa

Dvadeset i četvero (24) korisnika Kuće sv. Franje u Vugrovcu i trideset i jedan (31) korisnik iz Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici (djeca i odrasle osobe s tjelesnim i intelektualnim teškoćama) boravili su od 10. do 17. srpnja, zajedno s pratnjom, u Domu »Villa Rustica«.

Prijevoz do ljetovališta Caritasovim korisnicima osigurao je Grad Zagreb, a na odlasku, ispred zgrade Gradskog Poglavarstva, srdačno ih je ispratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

»Korisnicima je bilo predivno! Imali su organizirano slobodno vrijeme, sportska natjecanja - viseća kuglana, odbojka, stolni tenis - likovne radionice i plivanje, a svaku večer je bio organiziran disco popraćen plesom, zabavom i druženjem. Odgojitelji su ponekad otišli i u šetnju po šetnici po do samog grada, kao večernji izlazak. Posebno se korisnicima mlađe dobi svidio prekrasan dječji park blizu centra grada, u kojemu su se igrali«, prisjeća se Daniela Geci, odgojiteljica u Kući sv. Franje.

Lijepih trenutaka s ljetovanja rado se prisjećaju i dvoje malih Vugrovčana. »Bilo mi je lijepo kada smo išli u grad u šetnju - jeo sam sladoled - i kada sam se kupao, kada su me malo valovi pljuskali. Bio sam sretan!«, kaže Matej (9), a Anamarija (8) se nadovezuje: »Bilo mi je lijepo kada sam u discu plesala i kada sam se kupala u moru, a hrana mi je bila odlična - posebno varivo od krumpira i mesa! Želim ponovno ići tamo!«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Gradskom društvu Crvenog križa Zagreb na pomoći u organiziranju i provedbi ljetovanja za Caritasove korisnike koji se nalaze u njegovoj institucionalnoj skrbi.


P O V E Z A N E    V I J E S T I

LJETOVANJE U VINODOLSKOM
- 16. 8. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/ljetovanje-u-vinodolskom

NA MORU ZAHVALJUJUĆI GRADU ZAGREBU
- 25. 8. 2015.
http://www.czn.hr/vijesti/na-moru-zahvaljujuci-gradu-zagrebu

CARITASOVA DJECA U NOVOM VINODOLSKOM
- 24. 8. 2013.
http://www.czn.hr/vijesti/caritasova-djeca-u-novom-vinodolskom

ŠTIĆENICI CARITASA I CRVENOG KRIŽA ZAJEDNO NA LJETOVANJU
- 20. 8. 2011.
http://www.czn.hr/vijesti/sticenici-caritasa-i-crvenog-kriza-zajedno-na-ljetovanju