Caritasova djeca u Novom Vinodolskom

24.8.2013. Slika: Caritasova djeca u Novom Vinodolskom

U organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, od 17. do 24. kolovoza u Novom Vinodolskom ljetovalo je dvadeset i šest korisnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

U pratnji korisnika Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i intelektualnim teškoćama »Bl. Alojzije Stepinac« u Brezovici bilo je šest Caritasovih djelatnika i troje volontera iz Nizozemske.

»Na put smo krenuli u subotu poslijepodne ispred zgrade Gradskog poglavarstva Grada Zagreba. Ondje nas je u ime gradonačelnika ispratila pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom gospođa Marinka Bakula Anđelić. U Novom Vinodolskom srdačno nas je dočekala voditeljica Doma zagrebačkog Crvenog križa Villa Rustica gospođa Vesna Tica. Uz kvalitetan smještaj i prehranu, te uživanje u morskim radostima, dvije vrijedne animatorice obogaćivale su svakodnevni program poslijepodnevnim likovnim radionicama te večernjom zabavom i plesom«, opisuje ukratko ovo ljetovanje gdin Mladen Penezić.

Voditeljica gospođa Tica na boravak Caritasovih korisnika osvrnula se sljedećom izjavom: »Po prvi puta u našem Domu boravili su korisnici Kuće bl. Alojzija Stepinaca iz zagrebačke Brezovice. Veselo društvo iz Caritasa i iz Centara: 'Egida', 'Sunčev sjaj' i 'Vjeverica' krajem ovoga ljeta obogatili su našu kuću osmijesima, entuzijazmom i neizmjernom količinom ljubavi. Volonteri i djelatnici Crvenog križa pripremili su za njih obilje aktivnosti u koje su se svi korisnici uključivali prema svojim željama i mogućnostima. Kreativne, zdravstvene i edukativne radionice - koje su s našim korisnicima prepune veselja i smijeha - upotpunjavale su vrijeme između boravka na plaži i onoga njima najdražeg dijela dana, a to je večernji program. Ova prelijepa ljetna priča završila je njihovim odlaskom, a nama u Domu ostaju njihovi osmijesi 'ostavljeni' u našem dvorištu da još dugo stvaraju najljepšu melodiju. Nadamo se da će Grad Zagreb i nadležne institucije kao i do sada ulagati u ove divne, male i velike ljude jer njihov duh i veselje su najbolji dio nas.«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije srdačno zahvaljuje Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i Zagrebačkom holdingu na suradnji i pomoći u organiziranju i provedbi ljetovanja za drugu skupinu Caritasovih korisnika koji se nalaze u njegovoj institucionalnoj skrbi.