VEČERE ZA PET U KUĆI ZA MLADE

8.3.2024. Slika: VEČERE ZA PET U KUĆI ZA MLADE

Da se „večere za pet“ ne događaju samo na TV ekranima, pokazuju Caritasovi korisnici u Organiziranom stanovanju uz sveobuhvatnu podršku u Kući za mlade "Da život imaju!". Također su pokazali da se 8. ožujka – Međunarodni dan žena - može obilježiti na način da su tog dana djevojke oslobođene uobičajenih aktivnosti čišćenja u Kući, kao i posebnom pripremom večernjeg obroka samo za njih.


Naravno, njihove večere za pet imaju sasvim opravdani cilj i bez prethodnih usporedbi i obilježavanja. One su važne jer se mladi korisnici u organiziranom stanovanju pripremaju za samostalan život po izlasku iz Kuće te će se stoga održavati redovito svakoga mjeseca. Jednom dečki kuhaju za cure, a drugi put cure za dečke.

Svaka večera pomno je isplanirana, što uključuje izbor jelovnika (predjelo, glavno jelo i desert) u okviru zadanog financijskog okvira, pribavljanje namirnica, pripremu i realizaciju, uz lijepo serviranje stola.

Sve se odvija pod budnim okom odgajateljice Ksenije, koja ima samo riječi pohvale za timove: "Kako je izgledala naša prva večera za pet pogledajte na našim fotografijama, a koliko je bilo fino – dokaz je da je sve nestalo😊!"


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.


Organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi

https://www.czn.hr/usluge-socijalne-skrbi/organizirano-stanovanje-uz-sveobuhvatnu-podrsku-za-djecu-bez-adekvatne-roditeljske-skrbi