SUSJEDI ZA POŽELJETI

5.3.2020. Slika: SUSJEDI ZA POŽELJETI

Humanitarna udruga Humanity First Hrvatska, sa sjedištem u Brezovici, u suradnji s udrugom Humanity First Germany, kupila je dvije profesionalne sušilice za rublje u vrijednosti 38.231,25 kuna te ih darovala Kući »Bl. Alojzija Stepinca« u Brezovici.


Dvije nove sušilice tipa Miele PDR 507 EL LW već su neko vrijeme u pogonu u praonici ove najveće kuće zagrebačkog Caritasa jer su donirane kao neophodna zamjena za dvije slične sušilice koje su se pokvarile, a simbolična primopredaja donacije upriličena je u Brezovici 5. ožujka.

Vrijednu donaciju Caritasu je predao direktor Humanity First jugoistočne Europe Zubair Khalil Khan a u ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije donaciju je primila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar. Na primopredaji su bili nazočni i predsjednik humanitarne udruge Humanity First Hrvatska Khan Munawwar Muhammad, zamjenik predsjednika HF Hrvatska Sead Mulabegović, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca Suzana Horvat Kutle i Ana Klarić, stručna voditeljica Kuće.

»Posebnost udruge Humanity First u humanitarnom radu je ta da ona ide na adresu potrebitih i pita ih kako im može pomoći. Kada vidimo sreću na njihovim licima, ako im uspijemo pomoći, onda smo i mi zadovoljni. Osim toga i Bog kaže da moramo pomagati jedni drugima. Ta povezanost vjere i dobrih djela ide zajedno«, izjavio je prigodom uručenja donacije direktor udruge Humanitu First jugoistočne Europe Zubair Khalil Khan , naglasivši da udruga Humanity First želi, inshallah (ako Bog da), i nadalje pomagati zagrebačkom Caritasu i imati kvalitetnu suradnju s njim.

»Povezujemo se želeći malim i velikim djelima, učinjenima s puno ljubavi, učiniti život ljepšim onima koji su u potrebi. I današnje druženje potvrda je toga da je ljubav iznad svega, što je geslo, na neki način, i vaše organizacije i našega Caritasa«, izjavila je s. Jelena Lončar prigodom uručenja dviju zahvalnica udruzi Humanity First na ovoj vrijednoj donaciji. Zahvaljujući na svim dosadašnjim donacijama udruge Humanity First zagrebačkom Caritasu, posebno je istaknula donaciju kombi-vozila za Kuću bl. Alojzija Stepinca te je izrazila nadu da će se plodna suradnja nastaviti.

U ovoj donaciji sudjelovala je i tvrtka GASTROPROJEKT d.o.o., kod koje su sušilice kupljene, popustom na cijenu uređaja te besplatnom dostavom i montažom.




DOSADAŠNJE DONACIJE UDRUGE HUMANITY FIRST

Tijekom protekle četiri godine karitativni rad zagrebačkog Caritasa podržali su slijedećim donacijama: osigurali sredstva u iznosu od 37.965,51 kuna za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja; darovali korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna; darovali kombi za prijevoz korisnika Kuće u Brezovici u vrijednosti 70.000,00 kuna; korisnicima Caritasa darovali 120 kilograma svježeg junećeg mesa; a prošle godine, uoči Božića, članovi udruge sudjelovali su zajedno s korisnicima Kuće u Brezovici na radionici izrade božićnih ukrasa nakon koje su osigurali zajednički ručak.

Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac« trenutno pruža trajni smještaj za 75 korisnika a 24 korisnika nalazi se na polu/dnevnom boravku. Svi korisnici Kuće su ili djeca s teškoćama u razvoju ili odrasli s invaliditetom.


HUMANITY FIRST

Humanity First je međunarodna humanitarna udruga osnovana 1994. koja djeluje u više od 60 zemalja. U Hrvatskoj ta udruga djeluje od 2014. godine od kada njeni članovi pružaju pomoć ljudima koji žive u teškim uvjetima u našoj zemlji. Slogan organizacije je »Humanost prije svega«, a ujedno je to na prvom mjestu na listi njihovih prioriteta. Drugim riječima, Humanity First pokušava pomoći tamo gdje je pomoć potrebna te nikoga ne diskriminira zbog vjerskih, društvenih ili etničkih kultura kao i boje kože ili pripadnosti raznim vjerama. Humanity First uglavnom financira Muslimanska zajednica Ahmadija, a njihov rad temelji se na volontiranju.


KONTAKT

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba
s tjelesnim i mentalnim oštećenjem »Bl. Alojzije Stepinac«, Brezovica
Brezovička cesta 98, 10257 Brezovica
kuca.brezovica@czn.hr
+385 1 6537806



P O V E Z A N E   V I J E S T I

DONACIJA PAKETA POTREBITIMA U BREZOVCI
17. 12. 2019.
http://www.czn.hr/vijesti/humanitarna-udruga-humanity-first-u-akciji-u-brezovici

ČETVRTA DONACIJA AHMADIJSKE ZAJEDNICE CARITASU
16. 08. 2019
http://www.czn.hr/vijesti/cetvrta-donacija-ahmadijske-zajednice-caritasu

DONACIJA VOZILA ZA PRIJEVOZ KORISNIKA
01. 02. 2018.
http://www.czn.hr/vijesti/donacija-vozila-za-prijevoz-korisnika

DONACIJA MESA ZA CARITASOVE KORISNIKE
20. 09. 2017.
http://www.czn.hr/vijesti/donacija-mesa-za-caritasove-korisnike

DONACIJA ORGANIZACIJE HUMANITY FIRST CARITASOVOJ SIGURNOJ KUĆI
18. 05. 2017.
http://www.czn.hr/vijesti/donacija-organizacije-humanity-first-caritasovoj-sigurnoj-kuci