DONACIJA MESA ZA CARITASOVE KORISNIKE

20.9.2017. Slika: DONACIJA MESA ZA CARITASOVE KORISNIKE

Međunarodna humanitarna organizcija Humanity First darovala je korisnicima zagrebačkog Caritasa 600 kilograma svježeg junećeg mesa vrijednog 30.000,00 kuna

Donirano meso Caritas je zaprimio 15. rujna, a simbolična primopredaja upriličena je 20. rujna u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Vlaškoj ulici 36 u Zagrebu.

U ime darovatelja i organizatora donacije bili su nazočni: imam i misionar Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Munawwar Khan, predstavnik organizacije Humanity First Germany (organizacije koja je stvarni davatelj ove donacije) Zubair Khalil Khan, organizator donacije i volonter organizacije Humanity First Sead Mulabegović zajedno sa svojom suprugom Nasihom, tajnica u uredu Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska Josipa Dvoržak i volonter Humanity First-a gospodin Balde, student iz Gvineje.

»Ova donacija organizirana je kada su muslimani širom svijeta proslavili Kurban-bajram ili Hadži-bajram, koji je temeljen na žrtvi, kurbanu, kada se kurbansko meso dijeli rodbini, prijateljima, susjedima i potrebitima. Već prije, za vrijeme Kurban-bajrama, u Zagrebu je podijeljeno oko 70 kurbana od 20 ovaca koje su žrtvovane za taj praznik. Današnja donacija događa se u mjesecu nakon toga, kao dar potrebitima preko Caritasa«, izjavio je prigodom primopredaje donacije Sead Mulabegović, volonter organizacije Humanity First.



U ime zagrebačkog Caritasa donaciju je simbolično primila ravnateljica s. Jelena Lončar koja je istaknula da ova donacija dolazi u pravi čas, kada su povećani izdatci zbog opremanja djece iz Caritasovih kuća za školu. Ujedno je izrazila nadu u nastavak suradnje na dobrobit svih onih za koje Caritas skrbi. Uručujući prigodnu zahvalnicu s. Jelena Lončar darovateljima je iskazala zahvalnost u ime korisnika koji će u Caritasovim kućama blagovati darovano meso, posebice u ime onih najmanjih koji tek uče prve riječi, među kojima i riječ 'hvala'.



Ovo je druga vrijedna donacija organizacije Humanity First zagrebačkom Caritasu. Prvom donacijom od 37.965,51 kuna, koju su uručili u svibnju mjesecu ove godine, obnovili su grijanje i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja.

Organizacija Humanity First djeluje u 50 zemalja svijeta, a u Republici Hrvatskoj je prisutna od 2014 godine.


P O V E Z A N E   V I J E S T I

HUMANITY FIRST ZA CARITASOVU SIGURNU KUĆU - 18. 5. 2017.
http://www.czn.hr/vijesti/donacija-organizacije-humanity-first-caritasovoj-sigurnoj-kuci

AHMADIJA MUSLIMANSKI DŽAMAT SLAVI KURBAN-BAJRAM - 3. 9. 2017.
http://www.alislam.hr/?p=4100