DONACIJA ORGANIZACIJE HUMANITY FIRST CARITASOVOJ SIGURNOJ KUĆI

18.5.2017. Slika: DONACIJA ORGANIZACIJE HUMANITY FIRST CARITASOVOJ SIGURNOJ KUĆI

Međunarodna humanitarna organizcija Humanity First osigurala je sredstva u iznosu od 37.965,51 kuna za obnovu grijanja i opskrbu sanitarne tople vode u Caritasovoj Kući za žrtve obiteljskog nasilja. Tom prigodom u prostorijama Caritasa upriličena je primopredaja donacije.

»Obitelj je osnova i temelj svakog društva i ovo što radi Caritas je pomoć da se majke s djecom u ovoj kući zaštiti od nasilja i zadrži na okupu u sigurnim životnim uvjetima. Ova kuća je imala potrebu obnoviti grijanje i opskrbu tople vode a mi smo smatrali da je dobro postojeća sredstva, namijenjena za pomoć potrebitima, korisno utrošiti baš za tu namjenu«, izjavio je prigodom simbolične primopredaje donacije Zubair Khalil Khan, čelnik Ahmadije muslimanskog džamata Hrvatska i predstavnik Humanity First-a za Njemačku.

Na primopredaji upriličenoj u Upravi Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, u Vlaškoj ulici u Zagrebu, na donaciji je srdačno zahvalila ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar sa svojim suradnicima - tajnikom Zvonkom Ercegom, voditeljem Sektora pružanja usluga socijalne skrbi Borom Kljajićem, voditeljicom Sektora karitativnog rada Elzom Parlov i voditeljicom Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Danielom Petković. Svečanoj primopredaju nazočile su i predstavnice Doma za djecu i odrasle - žrtve obiteljskog nasilja »Duga-Zagreb« soc. radnica Estera Bašić i psihologinja Silvija Vuković.



Ravnateljica Caritasa podsjetila je na to kako se sve poklopilo: s jedne strane potreba Caritasa za obnovom grijanja a s druge strane potraga donatora za konkretnim humanitarnim projektom, posebno naglasivši kako Božja providnost čudesno spaja ljude i njihovu želju za pomaganjem potrebitih. Ravnateljica je zahvalila donatorima na izuzetno brzoj reakciji i realizaciji te izrazila nadu za nastavkom suradnje i na drugim područjima na kojima ove dvije organizacije pomažu ljudima bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili drugu pripadnost.

Voditeljica Petković darovatelje i goste podrobnije je upoznala s radom Sigurne kuće u kojoj su posljednjih deset godina zaštitu i sigurnost pronašle 386 žrtava obiteljskog nasilja.

Osvrćući se na provedbu ovoga projekta njegov voditelj-volonter Sead Mulabegović naglasio je da je on ostvaren uspješno i u vrlo kratkom roku zahvaljujući dobroj suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije. Pritom je podsjetio nazočne da je Humanity First u Hrvatskoj do sada proveo niz humanitarnih aktivnosti na različitim područjima pomoći potrebitima, među kojima su: pomoć poplavljenima u Slavoniji, donacija djeci sa downovim sindromom, donacija specijalnog vozila udruzi Srce, donacija računalne učionice s kompletnom opremom za izbjeglice u hotelu Porin, donacija specijalnoj bolnici Goljak naočala za djecu sa posebnim potrebama, donacija hrane za pučku kuhinju Merhameta u Sisku.



Dobrotvorna organizacija Humanity First, osnovana je 1994. godine, ima podružnice u 43 zemlje, a svoje projekte provodi u još više njih. Njihov je slogan: »Ljubav za sve, mržnja ni za koga.«