LJETO – PRILIKA I ZA VOLONTIRANJE

17.8.2019.

14 mladih volontera iz inozemstva pomagali korisnicima Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici te uređivali unutrašnjost Kuće tijekom srpnja i kolovoza


»Od prvih susreta naši korisnici pokazivali su prihvaćanje volontera prepoznajući njihovu bezuvjetnu ljubav koju su došli podijeliti s njima. Dani su, u Kući Brezovica, započinjali pomaganjem oko hranjenja korisnika, a nakon toga korisnike u kolicima su vozili zelenilom našega parka, dok su se s pokretnim korisnicima igrali i animirali ih sve do objeda. Nakon objeda djeca i mladi odlazili bi na odmor, dok su se volonteri 'bacali' na ličenje zidova i vrata – kako bi uljepšali prostore u kojima korisnici žive. Poslijepodnevni sati ponovo su bili rezervirani za osmišljeno druženje s korisnicima. Bilo je tu i vodenih balona, puno crtanja, sportskih igara, posjeta Zoološkom vrtu koji nam je darovao ulaznice, na čemu im zahvaljujemo… «, izjavila je Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće bl. Alojzija Stepinca.

Osam volontera, uglavnom studenata - Marie Amant (19), Eva Geerts (18), Lieze-Lotte Deprez (19) i Anna (17) iz Belgije; Rosa Akkermans (63), Dinie Kaauw 65) iz Nizozemske te Simona Mellacca (23) i Daniele Calvo (23) iz Italije - ponijeli su lijepe dojmove iz Kuće bl. Alojzija Stepinca i Hrvatske u kojoj su proveli dva tjedna u kolovozu, a evo nekih koje smo izdvojili:

»Impresionirana sam kako je sve organizirano i kako svi imaju dobra srca. Impresionirana sam i time kakva su djeca. Bilo je odlično nešto učiniti za djecu i samu Kuću.« (Marie)

»Moji dojmovi su odlični. Svima su srca od zlata te su svi krasni. Djeca su posebna i dobra. Zaposleni su spremni pomoći i pokazati mnogo toga.« (Lieze-Lotte)

»Najviše od svega želim ponovno doći u Brezovicu jer nema jače inspiracije od tima posvećenog djeci. Djeca i njihovi osmijesi mi pobuđuju toplinu oko srca.« (Anna)

Slobodno vrijeme u večernje sate i tijekom vikenda volonteri su iskoristili za razgledanje Zagreba te posjet Plitvičkim jezerima, Risnjaku i Crikvenici.

U prvoj ovoljetnoj grupi inozemnih volontera, koji su preko IBO organizacije radili u Kući bl. Alojzija Stepinca od 8. do 19. srpnja, bilo je šest (6) volontera.POVEZANA VIJEST

MLADI DARUJU VRIJEME I LJUBAV
http://www.czn.hr/vijesti/mladi-daruju-vrijeme-i-ljubavK O N T A K T

Kuća »Bl. Alojzije Stepinac«
Brezovička cesta 98, 10257 Brezovica
Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće
T - 01 6537 806
E - kuca.brezovica@czn.hr
M - 099 23 91 602