MLADI DARUJU VRIJEME I LJUBAV

15.7.2019. Slika: MLADI DARUJU VRIJEME I LJUBAV

U prvoj ovoljetnoj grupi IBO volontera, koja u Kući bl.Alojzija Stepinca u Brezovici provodi dio svojih praznika pomažući u skrbi za Caritasove korisnike, pet je djevojaka iz Belgije i jedan mladić iz Nizozemske


»Volonteri provode vrijeme u radu i druženju s korisnicima. Sudjeluju u hranjenju (doručak i ručak) onih korisnika koji se sami ne mogu hraniti, a koji su u invaldskim kolicima. Također ih vode u šetnju po parku u dvorištu Kuće, u kojemu provode puno vremena u druženju i aktivnoj igri s korisnicima. S korisnicima slušaju glazbu i plešu, a u nekim skupinama volonteri su sudjelovali i u likovnim radionicama. U planu su zajedničke sportke igre«, doznajemo od profesorice defektologije Ane Klarić, stručne voditeljice Kuće bl. Alojzija Stepinca.



Anabela, Sofie, Elien, Elfriede, Lieve i Keith na volontiranje u Hrvatsku došli su 8. srpnja preko međunarodne organizacije Internationale Bauworde (IBO), a boravit će do 19. srpnja. U dobi su od 18 do 27 godina. Po dolasku u Brezovicu Caritasovim korisnicima darovali su odjeću koju su za njih prikupljali.

Tijekom proteklog vikenda ova grupa volontera u vlastitoj organizaciji posjetila je NP Plitvička jezera te centar Zagreba i Jarun.