'TEAM BUILDING' NA PLITVICAMA

27.5.2017. Slika: 'TEAM BUILDING' NA PLITVICAMA

Provedbeni tim projekta »Caritas-paketi pomoći za najugroženije« zagrebačkog Caritasa proveo dva dana na Plitvicama s ciljem jačanja zajedništva i povećanja učinkovitosti

Tijekom 'team buildinga', provedenoga 26. i 27. svibnja, skupina zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, predvođena Elzom Parlov, voditeljicom Sektora karitativnog rada i voditeljicom ovoga projekta vrijednog više od 7 milijuna kuna, uživala je u prirodnim ljepotama NP Plitvička jezera i Rastoka, duhovno se obnovila u Pastoralnom centru »Emaus« zahvaljujući župniku don Goranu Antunoviću te su položili cvijeće i pomolili na mjestu pogibije bojnika Hrvatske vojske Josipa Jovića, prve hrvatske žrtve u Domovinskom ratu.




PROJEKT »CARITAS-PAKETI POMOĆI ZA NAJUGROŽENIJE«

Projektu »Caritas-paketi pomoći za najugroženije« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije 30. rujna 2016. godine dodijeljeno je 7.014.656 kuna kao jednom od trinaest projekata u Republici Hrvatskoj za koje je Ministarstvo socijalne politike i mladih odobrilo 86.446.150 kuna iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). Ugovoreni projekti usmjereni su ublažavanju najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Ciljne skupine Poziva su samci i obitelji koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva i definirani su kao najpotrebitiji za primanje hrane i/ili osnovne materijalne pomoći prema kriterijima partnerskih organizacija koje će provoditi projekte.

S podjelom materijalne pomoći iz ovoga projekta najugroženijim osobama s područja Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije Caritas je započeo 6. veljače 2017. godine.


Opširnije na poveznicama:

CARITASOVI PAKETI POMOĆI ZA NAJUGROŽENIJE - 6. 2. 2017.
http://www.czn.hr/vijesti/caritasovi-paketi-pomoci-za-najugrozenije

86 MILIJUNA KUNA POMOĆI ZA NAJPOTREBNIJE - 30. 9. 2016.
http://www.czn.hr/vijesti/86-milijuna-kuna-pomoci-za-najpotrebnije