Vijesti

U ime korisnika Kuće za žrtve obiteljskog nasilja, Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje organizatoru 9. humanitarnog božićnog koncerta gospodinu Natku Gabercu, cijenjenim izvođačima te svima koji su kupili ulaznice za lijepi glazbeni događaj održan 5. prosinca u Sportskoj dvorani u Samoboru!

Više informacija

Godišnje se u Hrvatskoj baca više stotina tisuća tona hrane, a velik je broj onih koji su u riziku od siromaštva. Hoće li novi pravilnik potaknuti na veće doniranje hrane, kako povećati svijest proizvođača i trgovaca za doniranje, zašto je bacanje hrane socijalni i etički problem?...

Više informacija

Ušli smo u došašće, advent, vrijeme pripreme za Božić. Dok Crkva ima svoj poseban liturgijski ritam, poziv na sabranost i iščekivanje u budnosti, molitvi i djelima ljubavi, svijet u kojem živimo okružuje nas blještavilom, marketingom i zabavom. Kao da se Božić slavi prije Božića. Kako sačuvati sabranost i usmjerenost na iščekivanje Isusa Krista? Koje zamke prijete od prevelikog pritiska što se sve mora učiniti do Božića? Koliko to utječe na naše odnose? Koje se napasti vežu uz pripremu blagdana?...

Više informacija

Tri prijateljice pokrenule su velik broj dobročinitelja, kako u krugu svojih poznanika tako i onih na društvenim mrežama, i na prvu nedjelju došašća organizirale buvljak za djevojke za koje skrbi zagrebački Caritas, opskrbivši ih obiljem kvalitetne odjeće, obuće i kozmetičkih proizvoda te vrijednih nagrada dobivenih u tomboli, a sve to u nazočnosti poznatih influencerica s Instagrama

Više informacija

Na inicijativu bivše Caritasove korisnice Kristine Japelj, koja je studentica Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studenti istoga fakulteta organizirali su likovne radionice humanitarnog karaktera pod geslom »Odluči se za dobro bližnjega«.

Više informacija

U suradnji s mladim poduzetnicima i menadžerima, Khala bar i restoran zajedno s modnom poduzetnicom Snježanom Mehun te voditeljicom Ecijom Ivušić pokrenuli su akciju Frida za poboljšanje kvalitete života djece u kući Brezovica.

Više informacija

Članice Hrvatske mreže socijalnih samoposluga (HMSS) i druge socijalne samoposluge iz Hrvatske, predat će namirnice i higijenske potrepštine Humanitarnoj udruzi Duga iz Vukovara, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, u srijedu, 20. studenoga 2019. godine u 12 sati na adresi Socijalne samoposluge: Sajmište 26, Vukovar. Na ovaj način mreža želi prenijeti poruke ohrabrenja, zajedništva i sitnih, ali brojnih zrna solidarnosti kako kolegama u socijalnoj samoposluzi tako i siromašnim sugrađanima Grada heroja.

Više informacija

- Danas po želji pape Franje Crkva slavi nedjelju siromaha. Svatko od nas pred Bogom je siromašan; siromašan Božje ljubavi, blizine, opraštanja. – naglasio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić na početku euharistijskoga slavlja koje je, prigodom Trećega svjetskog dana siromašnih u nedjelju 17. studenoga, predvodio u velikoj kapeli Bezgrešnoga Srca Marijina u zagrebačkome samostanu Misionarki ljubavi u koncelebraciji s župnikom Župe svetoga Blaža i dekanom Gornjogradskoga dekanata mons. Zlatkom Korenom, ekonomom Nadbiskupije preč. Tomicom Šestakom i pročelnikom Katedre kanonskoga prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu prof. dr. sc. Josipom Šalkovićem te u zajedništvu s više od stotinu štićenika Misionarki ljubavi, volontera, prijatelja i ostalih vjernika.

Više informacija

Prigodom 3. Svjetskog dana siromaha koji se ove godine obilježava 17. studenog, pod geslom „Ufanje ubogih neće biti zaludu“, Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je 15. studenoga press konferenciju za novinare koja je za temu imala pomoć djeci jednoroditeljskih obitelji.

Više informacija

Subotnje jutro 9. studenoga trideset velikih i malih župljana iz Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Soblincu provelo je u Tehničkom muzeju u Zagrebu, otkrivajući povijest i brojne izume iz prošlosti, ali koji itekako utječu na našu sadašnjost.

Više informacija

Kuća za mlade »Da život imaju« 24. listopada dodatno je opremljena raznovrsnim kućanskim aparatima, kuhinjskim pomagalima te opremom za praonicu rublja i sobe zahvaljujući donaciji od 12.692,90 kuna od jedne privatne osobe.

Više informacija