ZAPOSLENICI PBZ-a VOLONTIRALI U BREZOVICI

13.12.2019. Slika: ZAPOSLENICI PBZ-a VOLONTIRALI U BREZOVICI

Deset zaposlenika Privredne banke Zagreb kroz kreativnu radionicu i božićno ukrašavanje prostorija družili se s djecom s tjelesnim i mentalnim oštećenjem, korisnicima Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici


»Privredna banka Zagreb i ove je godine, već tradicionalno, pokrenula volontersku akciju u vrijeme božićnih blagdana jer najljepši dar koji jedni drugima možemo pokloniti jest pomoć i podrška. Naime, ove su godine naši volonteri pružili pomoć brojnim ustanovama diljem Hrvatske koje se brinu o građanima slabijega socioekonomskog statusa, osobama s invaliditetom te djeci s teškoćama u razvoju. Odaziv na volontersku akciju ponovno je bio velik te se za volontiranje prijavilo 111 kolegica i kolega. Drago nam je da je po prvi puta ove godine naših 10 volontera imalo priliku volontirati u Caritasovoj Kući bl. Alojzija Stepinca u Brezovici. Volonteri su velikim entuzijazmom i zadovoljstvom sudjelovali u aktivnostima kao što su uređenje prostorija i kreativne radionice s djecom uz stručno vodstvo. Nakon volontiranja sve kolegice i kolege su bogatiji za novo, dragocjeno iskustvo, a ovo posebno druženje sa djelatnicima i štićenicima kuće Brezovica će im još dugo ostati u sjećanju«, izjavila je Darija Anić, volonter Privredne banke Zagreb.

»Djelatnici PBZ-a, u ovo prekrasno vrijeme došašća, nisu došli praznih ruku. Našlo se tu slatkiša i pokoja igračka, no ono što nam grije srca njihov je posjet, druženje i vrijeme koje su nam darovali. Lijepo je, malo zastati od posla - i vidjeti čovjeka do sebe. Nadamo se da će im doista ostati u trajnom sjećanju naši mali ljudi«, izjavila je po završetku volonterske akcije Suzana Horvat Kutle, voditeljica Kuće.

PBZ volonteri su donijeli materijale za ovu radionicu, a Caritas je volonterima pripremio napitke i zakusku.