VOLONTERI »BEZ KOMPROMISA« - u Caritasovim projektima i uslugama

21.10.2018. Slika: VOLONTERI »BEZ KOMPROMISA« - u Caritasovim projektima i uslugama

U okviru ovogodišnjeg Volonterskog maratona »72 sata bez kompromisa«, nekoliko volontera radilo je i u jednom projektu te jednoj usluzi zagrebačkog Caritasa


U projektu »Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi«, na adresi Crnojezerska 20, bila su četiri volontera, koja su u petak 19. listopada od 10:00 do 14:00 sati slagali artikle u skladištu te prehrambene proizvode dijelili korisnicima.

Istoga dana u isto vrijeme na istoj adresi Caritasova Područnog ureda u Gajnicama, šest volontera iz ove akcije pomagalo je u sortiranju odjeće i obuće.

U usluzi »Pomoć u kući«, na nekoliko lokacija u Gradu Zagrebu, radile su u petak 19. listopada dvije volonterke. Svaka od njih po pet sati provela je u razgovoru i druženju s korisnicima te nabavi. Jedna od volonerki, Sara Horvat, izjavila je: »Sudjelujem na ovom projetku već tri godine i mislim da to samo po sebi govori koliko važnim ga smatram. Najviše mi se sviđa ovaj dio „bez kompromisa”, jer je to pravi smisao volontiranja. Daješ svoje vrijeme i pomoć onima kojima je to stvarno potrebno bez da pritom ispituješ kako, šta. Znati da uz mene volontira još tisuće mladih, što u Hrvatskoj, što izvan nje, daje mi posebno zadovoljstvo što sam dio ove generacije koja želi bolje sutra.«


VOLONTERSKI MARATON »72 SATA BEZ KOMPROMISA«

Volonterski maraton »72 sata bez kompromisa« ove godine trajao je od 18. do 21. listopada, a provodio se u Dubrovniku, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu. U ovom projektu mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti - navodi organizator na službenim mrežnim stranicama projekta na adresi - https://72sata.hr/o-projektu/.


Volonteri ove manifestacije u Zagrebu su bili uključeni i u rad nekoliko kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.


P O V E Z A N E  V I J E S T I

17. 10. 2016. // BEZ KOMPROMISA DAROVALI 219 SATI VOLONTERSKOG RADA
http://www.czn.hr/vijesti/bez-kompromisa-darovali-219-sati-volonterskog-rada

17. 10. 2016. // 72 SATA BEZ KOMPROMISA
http://www.czn.hr/vijesti/72-sata-bez-kompromisa


K O N T A K T

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Daniela Bukvić, koordinatorica volontera i volonterskih aktivnosti
E - dbukvic@czn.hr / M - 099 26 20 470