UTEMELJENA STIPENDIJA SV. JOSIPA

7.9.2017. Slika: UTEMELJENA STIPENDIJA SV. JOSIPA

Početkom mjeseca rujna ove godine, Caritas župe Sv. Josipa u Zagrebu (Trešnjevka) utemeljio je Stipendiju sv. Josipa s ciljem da financijski pomaže stjecanje naobrazbe kojom bi pojedinac sebi i obitelji mogao osigurati ekonomsku neovisnost.

Uz redovite mjesečne pakete osnovnih prehrambenih namirnica te podjele odjeće, obuće i ostalih potrepština, župni Caritas nastoji pomoći svojim korisnicima u njihovim konkretnim životnim okolnostima i potrebama. Stipendija sv. Josipa namijenjena je prvenstveno korisnicima župnog Caritasa, ali i ostalim župljanima u potrebi, kao pomoć u ostvarenju njihovih obrazovnih potreba (prekvalifikacija, doškolovanje i dr.).

S početkom ove školske godine, župni Caritas stipendirao je jednu korisnicu, koja je majka dvoje malodobne djece. Korisnica će pohađanjem odgovarajućega programa Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu steći stručnu spremu kuharice, što će joj omogućiti lakše zapošljavanje čime će svojoj obitelji u budućnosti omogućiti kvalitetnije životne uvjete. Mlada obitelj tako će dobiti mogućnost osamostaljenja i dostojanstvenijeg života svojih članova.

U zagrebačkoj župi Sv. Josipa nadaju se da će ova stipendija, uz Božju pomoć i zagovor njihovog nebeskog zaštitnika, u budućnosti donijeti mnogo dobrih plodova.


Damir David
voditelj Caritas župe Sv. Josipa
u Zagrebu