PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA

13.12.2019. Slika: PODRŠKA JEDNORODITELJSKIM OBITELJIMA

U petak 13. prosinca u Kući za mlade, Selska cesta 165, predstavnici svih odjela Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom darivali su tri jednoroditeljske obitelji.

Ovaj susret odgovor je zaposlenika Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba na inicijativu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć djeci samohranih roditelja koje ne pogađa samo materijalna neimaština nego i isključenost iz društvenih, kulturnih i sportskih događanja i aktivnosti.

Zaposlenici gradskog ureda samoinicijativno su se organizirali prikupljanjem higijenskih potrepština, odjeće, igračaka i tako raznolikim poklonima najviše razveselili osmero djece u dobi od 3. do 12. godine.

Caritas je inicijativu pokrenuo povodom 3. Svjetskog dana siromaha koji je obilježen 17. studenoga, pod geslom „Ufanje ubogih neće biti zaludu“, a na nju se u međuvremenu odazvalo nekoliko kulturnih ustanova koje su donirale ulaznice za kulturna događanja te Grad Zagreb koji je darovao mađioničarsku predstavu.