PAPA FRANJO POZVAO NA POMOĆ BESKUĆNICIMA

8.1.2017. Slika: PAPA FRANJO POZVAO NA POMOĆ BESKUĆNICIMA

Vatikan, (IKA) - Papa Franjo se tijekom svog današnjeg obraćanja vjernicima na Trgu sv. Petra spomenuo beskućnika koji su ovih dana najteže pogođeni velikim hladnoćama te pozvao vjernike da im pomognu.

"U ovim danima velike hladnoće mislim i pozivam vas da se sjetite svih onih koji žive na ulici, izloženi hladnoći i mnogo puta ravnodušnosti. Nažalost, neki od njih nisu preživjeli. Molimo za njih i molimo Gospodina da nam zagrije srce kako bismo ih pomogli", pozvao je Papa.

Nakon podjele sendviča i pića na blagdan Bogojavljenja, papa Franjo podijelio je bekućnicima u Rimu vreće za spavanje i osigurao vozila kako bi prenoćili po velikoj studeni koja je zahvatila glavni grad Italije, objavila je agencija Ansa. Vreće za spavanje dizajnirane su da ugriju korisnike i pri temperaturama koje se spuštaju na 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

Središnja i južna Italija pogođene su neuobičajenim hladnim valom zbog čega je nekoliko osoba umrlo, uglavnom beskućnika. Talijanska vlada nije potvrdila smrtne slučajeve kao posljedicu hladnog vala, no mediji su o njima dosta izvještavali.

Papa Franjo skrb za siromašne označio je središnjom temom svoga pontifikata. Beskućnicima je u mnogo navrata dijelio vreće za spavanje. Na blagdan Bogojavljenja je podijelio sendviče i piće beskućnicima i izbjeglicama koji su dijelili vjerske letke okupljenima u Vatikanu. Ranije ke naredio da se instaliraju tuševi za beskućnike tik uz Trg Svetog Petra u Rimu i podijelio 1500 pizza nakon kanonizacije Majke Tereze prošle godine. Sredinom studenoga pozvao je u Rim 6000 beskućnika iz cijelog svijeta.


I Z V O R I

http://www.ika.hr
http://vijesti.hrt.hr