Obitelji u prirodi i (dobrom) društvu

13.6.2016. Slika: Obitelji u prirodi i (dobrom) društvu

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je vikend program za mnogočlane obitelji u svojem odmaralištu u Kalju, tijekom kojega je članovima obitelji ponudio boravak u prekrasnoj prirodi te upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava u dobrom društvu.

Sudionici programa u subotu 11. lipnja posjetili su jamu Jazovku na kojoj su se pomolili za žrtve partizanskog zločina te položili vijenac. Istoga dana posjetili su i Draganov mlin te razgledali Sopotski slap i slap Brisalo. U nedjelju prijepodne, poslije noćenja i doručka u Caritasovoj kući za odmor u Kalju, odrasli su proveli u druženju, a djeca u igri. Prije zajedničkog objeda u Caritasovoj kući, sudjelovali su na misnom slavlju u obližnjoj župnoj crkvi Sv. Mihaela arkanđela u kojoj su se, uz župljane, okupili i neki od izletnika, odnosno vlasnika vikendica. Svetu misu je predvodio mons. Juraj Jerneić, predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i privremeni upravitelj župe Kalje.

»Bilo je prekrasno! Dječica su prezadovoljna, a i nama starijima ovakvi izleti puno znače jer se kroz druženje bolje upoznamo unutar obitelji i s drugim obiteljima, ohrabrimo jedni druge, posavjetujemo se, utješimo jedni druge... Mnogi od nas ne bi si mogli priuštiti ovakav lijep zajednički boravak u prirodi, u okruženju punom mira u kojemu ti ništa ne može pokvariti dobro raspoloženje. Kada te uz sve to još ugoste i srdačni domaćini kakvi su zaposlenici Caritasovog odmarališta u Kalju - sve bude savršeno!«, po povratku sa Žumberka s oduševljenjem je izjavila gospođa Željka, koja je na izletu bila sa suprugom, jednim svojim djetetom i dvoje djece iz obitelji iz koje roditelji nisu mogli ići na ovaj izlet. Gospođa Željka je nezaposlena, suprug je u mirovini, a imaju petero djece. Od Caritasa primaju pomoć u kruhu i prehrambenim namirnicama.