Nova donacija starog darovatelja - Kazališta »Žar ptica«

16.5.2016. Slika: Nova donacija starog darovatelja - Kazališta »Žar ptica«

Gradsko kazalište »Žar ptica« darovalo je ulaznice za kazališnu priredbu »Bajka o žar ptici« za skupinu korisnika Kuće bl. Alojzija Stepinca, koji su predstavu pogledali u pratnji odgajatelja u nedjelju 15. svibnja.

Tom donacijom ovo kazalište nastavilo je višegodišnju pomoć Caritasu Zagrebačke nadbiskupje u skrbi za kulturno obogaćivanje života njegovih korisnika.

»Iznimno smo sretni što smo još jednom, ovaj put predstavom Bajka o Žar ptici, razveselili djecu štićenike Caritasove kuće u Brezovici. GK Žar ptica je djeci namijenjeno i bez djece ne može. Smisao nam je kazalište učiniti dostupnim svakom djetetu, bez obzira bili oni u obitelji, bolnici, domovima, slabijeg ili boljeg imovinskog stanja, jer su sva djeca ista. Na tom dosljedno radimo godinama, pogotovo od 2000. godine kada je ravnateljica Marija Sekelez pokrenula niz humanitarnih akcija, među kojima: 'Osmijehom do zdravlja' - kada posjećujemo bolesnu djeccu na dječjim odjelima; zatim 'Dobrodošli prvoškolci' - dar novopečenim učenicima prvih razreda, ili pak 'Nema zime u Žar ptici' - besplatne predstave učenicima koji zimske praznike provode u gradu. Naša najveća radost i potvrda uspjeha je vidjeti ozareno dječje lice koje na izlasku iz kazališta poručuje da su glumci i predstava bili super. Stoga, prvom sljedećom prilikom - vidimo se u GK Žar ptica!«, izjavila je povodom posljednje donacije Milanka Čolović, voditeljica Marketinga i promocije GK »Žar ptica«.