NADBISKUPIJSKI I ŽUPNI CARITASI POMAŽU I BROJNE OBITELJI

27.4.2018. Slika: NADBISKUPIJSKI I ŽUPNI CARITASI POMAŽU I BROJNE OBITELJI

Među zahvalama koje zagrebački Caritas prima od potrebitih kojima pomaže, izdvajamo nedavno dobivenu zahvalu majke šestero djece:

Poštovani,

ovim putem vam želim izraziti veliku zahvalu zbog donacije koju smo jučer preuzeli u vašem Caritasu u Gajnicama za našu bebu. Ovo je do sada najvrijednije što smo ikada dobili, a da ne spominjem kako je u dobi 6 mjesečne bebe i najpotrebnije.

Preuzeli smo Aptamil mlijeko čija vrijednost samo jedne kutije doseže i 120,00 kn po trgovinama. Pozvani smo baš kada su djetetove nutritivne potrebe najveće, a najčešće majčino mlijeko treba upotpuniti raznovrsnom prehranom, pa vam ne mogu izraziti dovoljnu zahvalnost za ovaj prebogati paket. Sigurno smo sada neko vrijeme mirni od kupovanja zamjenskog mlijeka zahvaljujući vama pa ćemo sredstva za to moći potrošiti za ostalu djecu za nabavku svježeg voća i povrća kojeg smo svi željni. Stvari kao što su zamjenska mlijeka, pelene, vlažne maramice su najpotrebnije i bez toga se ne može. Zbog toga vam od srca zahvaljujemo.

Veliki pozdrav vašim divnim i vrijednim djelatnicama od mame majke 6ero djece

- - -

Ova zagrebačka obitelj ima jednu srednjoškolku, dvoje osnovaca, dvoje vrtićke djece i jednu šestmjesečnu bebu. Pomoć od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije prima od prošle godine, dok pomoć od njihova župnog Caritasa obitelj prima unazad nekoliko godina. Pomoć župnog Caritasa je mjesečna a sastoji se od: paketa s higijenskim i prehrambenim namirnicama. Zahvaljujući darežljivosti župljana, pred Uskrs i Božić paketi pomoći župnog Caritasa budu bogatiji.

»Od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije primili smo najpotrebnije za malene: odjeću - i to gotovo sve nove stvari - papučice za vrtić, tenisice, igračke. Dobili smo i paket pelena te blender za miksanje kašica. Djeci se jako svidjelo kada smo dobili paket Dukatos jogurta. Njihove potrebe su kao i svake djece te dobi. Najviše se razvesele kad imamo u kući voća i ako se pojavi eurokrem. U razvoju su i stalno su gladni :-) pa nam zapravo sve što se odnosi na dječju hranu puno znači«, ističe zahvalna majka, napominjući pritom da su školarci prošle godine dobili iz Caritasa i poziv za predstavu u povodu blagdana sv. Nikole.

»Mi cijenimo svaku pomoć. Zaposlenice Caritasa su nenametljive i susretljive i čovjek se tamo ne osijeća manje vrijedan. Želim napomenuti da nitko ne može reći da mu jednom neće trebati pomoć Caritasa i hvala Bogu što postoji. Ljudske sudbine se doslovno preko noći mijenjaju pod utjecajem recesijske dekade koju svi proživljavamo i predivno je što još uvijek postoje dobri ljudi koji misle na potrebite. Stvarnost je da ovako brojna obitelj kao što smo mi, sve i da ima primanja u obliku dvije plaće, jedva s tim može prehraniti obitelj. Uistinu smo zahvalni što imamo oslonac i potporu Caritasa«, zaključuje majka brojne obitelji.