NADALJE SE TRAŽI POMOĆ OBITELJI SAMOHRANOG OCA

5.11.2020. Slika: NADALJE SE TRAŽI POMOĆ OBITELJI SAMOHRANOG OCA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje zaposlenicima tvrtke Sonimed d.o.o., koji su se novčanom donacijom te donacijom hrane i higijenskih potrepština uključili u akciju za pomoć obitelji samohranog oca.


Prilikom preuzimanja donacije 29. listopada u Rozganskoj 8, zaposlenici tvrtke Sonimed d.o.o. izrazili su želju da sva pomoć koju su prikupili bude uručena obitelji samohranog oca s petero malodobne djece iz Novoga Zagreba te su iskazali namjeru da obitelji nastave svaki mjesec slati pomoć. Preuzetu donaciju Caritasova socijalna služba predala je ocu istoga dana, na veliku radost svih članova obitelji, koje je ista ugodno iznenadila.

Nažalost donacija zaposlenika tvrtke Sonimed d.o.o. bila je jedini odaziv na poziv Caritasa za pomoć ovoj obitelji početkom rujna ove godine (http://www.czn.hr/vijesti/pomozimo-obitelji-samohranog-oca).

Poziv za pomoć objavljen je prvenstveno radi potrebe u dugoročnom rješavanju stambenog pitanja ove obitelji. Zahvaljujući internoj akciji zaposlenika škole koju pohađaju djeca, prikupljena su sredstva za stanarinu za još jedan mjesec pa obitelj ipak nije morala iseliti u rujnu. Što će biti s njima dalje neizvjesno je, a otac naglašava da je spreman sa obitelji i odseliti iz Zagreba ako bi smještaj bio prikladan za djecu te da lokacija kuće/stana nije jako udaljena od škole.

Osim stambenog pitanja obitelj pritišće i dug za dio režijskih troškove od protekla četiri (4) mjeseca.

Svijetla točka u njihovoj teškoj situaciji je, kako samohrani otac ističe, što imaju stalnu i velikodušnu pomoć njihovog župnika i nadbiskupijskog Caritasa.

Više informacija o potrebama ove obitelji i načinima kako im izravno pomoći zainteresirani mogu doznati od Jadranke Bosnar, voditeljice Socijalne službe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (mob. 098 408 536; e-mail: jbosnar@czn.hr).


Pvezana vijest

08. 09. 2020. - POMOZIMO OBITELJI SAMOHRANOG OCA
http://www.czn.hr/vijesti/pomozimo-obitelji-samohranog-oca