KORIZMENI OBJED ZA SAMCE

7.4.2017. Slika: KORIZMENI OBJED ZA SAMCE

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, u suradnji sa župom Sv. Marka Križevčanina na zagrebačkoj Trešnjevci i ženskom redovničkom zajednicom Misionarki ljubavi u samostanu u Jukićevoj 24 u Zagrebu organizirao je Korizmeni objed za samce.


Za pripremu i posluživanje objeda, upriličenog 7. travnja, sestre majke Terezije ustupili su kuhinju i blagovaonicu, trgovački obrt »Svježa riba« darovao je srdelu, župa Sv. Marka Križevčanina darovala je kekse i sok, pekarnica »Perjavica« darovala je kruh, a kolače je darovala slastičarnica »Zdenka«.

U pripremi prženih srdela s krumpir-salatom kao i njihovom posluživanju, uz zaposlenicu Caritasa Nevenku Blagojević i Caritasovu volonterku Mirjanu, sudjelovali su i volonteri Caritasa župe Sv. Marka Križevčanina - Snježana, Marijan, Veronika, Šime, Željko i Jadranka.

U posluživanju obroka u samostanu u Jukićevoj, nakon što je zazvao Božji blagoslov na jelo i sudionike objeda, pomagao je i župnik župe Sv. Marka Križevčanina vlč. Damir Bačun. Volonteri Caritasa njegove župe istoga dana poslijepodne dostavili su preostale tople obroke na adrese nepokretnih siromašnih župljana.

Korizmeni objed za samce Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira od 2015. godine u župnom dvoru župe Sv. Marka Križevčanina, koji se trenutno obnavlja pa ta župa nije mogla biti domaćin ovogodišnjeg korizmenog karitativnog druženja.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje u ime potrebitih svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi ovoga susreta.


P O V E Z A N E   V I J E S T I

11. 3. 2016.  //  CARITASOV KORIZMENI OBJED ZA SAMCE
http://www.czn.hr/vijesti/caritasov-korizmeni-objed-za-samce

20. 3. 2015.  //  KORIZMENI AGAPE - OBROK LJUBAVI I SOLIDARNOSTI
http://www.czn.hr/vijesti/korizmeni-agape-obrok-ljubavi-i-solidarnosti