IN MEMORIAM – IVAN MAVREK

19.8.2019. Slika: IN MEMORIAM – IVAN MAVREK

Ivan Mavrek, dugogodišnji zaposlenik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, blago je u Gospodinu preminuo 18. kolovoza 2019. godine, u 69. godini života.


Rođen je 4. srpnja 1951. godine u Bedencu. U Caritasu Zagrebačke nadbiskupije bio je zaposlen od 1. ožujka 2000. godine do odlaska u mirovinu 30. lipnja 2018. godine.

Tijekom tih osamnaest godina gospodin Mavrek je obavljao različite poslove vezane uz karitativne djelatnosti: skrbio je za osobe u tranzitu za treće zemlje te radio na promicanju volonterstva i razvoju karitativnog rada u župama Zagrebačke nadbiskupije, vodio prihvatilište za beskućnike te potkraj radnoga vijeka radio u službi tehničkih poslova i skladištu.

Svoje djelovanje u Caritasu shvatio je gospodin Mavrek ozbiljno, a povjerene zadatke vršio je predano pružajući svjedočanstvo djelotvorne ljubavi, kojom Crkva izlazi ususret potrebnima: azilantima, beskućnicima i onima na rubovima društva.

Osim po predanom radu, gospodin Mavrek će, zbog vedrine svoga duha, ostati u sjećanju mnogih korisnika i zaposlenika. S pjesmom se suočavao sa svakom životnom situacijom, lijepom ili tužnom, da prevlada vlastitu potresenost i ohrabri bližnje u danom trenutku.

„Kolegu Mavreku upoznao sam dok smo nekoliko godina zajedno radili u Službi za župne caritase. Zahvaljujući njemu, njegovim poznanstvima s brojnim svećenicima, njegovoj vedrini i srčanosti s kojom je nastupao, vrata brojnih župa Nadbiskupije bila su nam uvijek otvorena. Volio se šaliti, pričati viceve a sa sobom je uvijek nosio harmoniku. Nakon službenog dijela naših seminara kolega Ivek bi uzeo harmoniku, počeo prstima prebirati po tipkama, pjesma bi potekla i svi bi za tili čas zaboravili i umor i brige. Ipak, koliko god je sa zanosom i radošću obavljao posao koji nam je bio povjeren, s još je većim ushitom i ponosom s nama dijelio radost zbog uspjeha i napretka svoje djece“, opisao je gospodina Mavreka tajnik Caritasa Zvonko Erceg.

Ispraćaj pokojnog Ivana Mavreka bit će u utorak, 20. kolovoza 2019. godine u 15 sati, na Groblju Sv. Nedelja, u Svetoj Nedelji.

Sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Blaženog Alojzija Stepinca, Bestovje-Novaki-Rakitje.

Dok u molitvama zahvaljujemo Gospodinu za sve dobro i plemenito u životu gospodina Mavreka, posebno ono ostvareno u našem Caritasu, ožalošćenoj obitelji iskazujemo kršćansku sućut moleći Gospodina da u vjeri nađu utjehu i snagu, a pokojnom Ivanu neka Bog bude blag i milosrdan sudac te mu podari život vječni u zajedništvu svojih svetih.


Caritas Zagrebačke nadbiskupije