HUMANITARNI PROJEKT "KHALA IMA DUŠU"

27.11.2019. Slika: HUMANITARNI PROJEKT KHALA IMA DUŠU

U suradnji s mladim poduzetnicima i menadžerima, Khala bar i restoran zajedno s modnom poduzetnicom Snježanom Mehun te voditeljicom Ecijom Ivušić pokrenuli su akciju Frida za poboljšanje kvalitete života djece u kući Brezovica.


O PROJEKTU

Glavni cilj projekta je skrenuti pozornost na ove male ljude - velike borce, koji žive tu oko nas sa svojim teškoćama i posebnim potrebama. Organizacijom različitih događaja humanitarnog i zabavnog karaktera želimo potaknuti i uključiti sve one koji su u mogućnosti sudjelovati i pomoći.


KUĆA U BREZOVICI

Kuća u Brezovici ove godine obilježila je 25.godina svog djelovanja. Tijekom tog perioda kroz Kuću je prošlo i zbrinulo se preko 1100 djece s teškoćama u razvoju i/ili bez adekvatne roditeljske skrbi. I danas se u Kući brinu za 100 djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem, te postoji potreba za pomagalima u njezi i skrbi te podizanju razine stručnog tretmana.
Mališani su zajedno sa Snježanom i Ecijom jesensko poslijepodne proveli oslikavajući čaše motivima srca. Ovaj univerzalni znak ljubavi zaštitni je znak kuće ovih mališana. S koliko se samo radosti i veselja ovi posebni mali heroji vesele akciji koja će im uljepšati svakodnevicu.

„Ovo je iznimno emotivna akcija za sve nas. Upoznajući ove mališane otkrili smo koliko ljubavi i veselja imaju u sebi. Pozivam sve dobre ljude da se priključe Fridi i kupe posebne šalice u Khali ili pak doniraju sredstva kako bi se mališanima omogućilo ljepše sutra!“ – izjavila je Snježana Mehun nakon umjetničkog druženja s mališanima.

„Kuća za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem Blaženi Alojzije Stepinac u Brezovici može primiti 75 djece koja trajno tamo borave dok imamo i 25 odraslih osoba koje u kuću dolaze na druženje i kvalitetno provođenje vremena. Prikupljenim sredstvima kupit ćemo potrebna pomagala i olakšati njihov život, rast i razvoj. Mnoga od naše djece nisu samostalna u održavanju higijene, a da bi njegovateljima olakšali taj posao kupit ćemo kadu za kupanje, renovirati kupaonicu, kupiti toplomjere i aparate koji služe u medicinske svrhe. Voljeli bismo kupiti i neurofeedback aparat koji doprinosi poboljšanju i osnaživanju mentalnih funkcija!“ – ističe Suzana Horvat Kutle, voditeljica kuće.

Djeca svakodnevno provode radnu terapiju koja im pomaže u svakodnevnom životu, a njihova radna terapeutkinja Ružica Radičević ističe: „Cilj terapije s djecom je osmisliti im slobodno vrijeme kroz kvalitetne radionice te ih naučiti savladati neke vještine koje će koristiti u životu. Jedan od glavnih ciljeva je odmaknuti ih od televizije i kompjutera te ih naučiti što samostalnijem svakodnevnom funkcioniranju!“


ŠTO IM JE POTREBNO?

Potrebna su im medicinska pomagala u higijeni i njezi osoba s invaliditetom, Neurofeedback aparati koji poboljšavaju rehabilitaciju osoba s neurorazvojnim poremećajima, asistivne tehnologije (tableti,računala..) koji omogućavaju poboljšanje i olakšavanje komunikacije.


KAKO MOŽETE SUDJELOVATI?

Kupnjom šalice "Khala ima dušu" i nagradnog listića istovremeno donirate priloge za pomoć djeci u Kući Brezovica i sudjelujete u velikom nagradnom izvlačenju koje će se održati 6.12. u prostoru Khala bar i restorana. Izvučeni dobitnici osvajaju bogate nagrade pripremeljene od strane svih partnera i sponzora ove humanitare akcije.

Sva prikupljena novčana sredstva doniraju se za pomoć djeci u Kući Brezovica.


Fotografije u prilogu: Filip Popović