HUMANITARNA KAVA GRADONAČELNIKA ZAGREBA ZA KUĆU LJUBAVI

24.12.2018. Slika: HUMANITARNA KAVA GRADONAČELNIKA ZAGREBA ZA KUĆU LJUBAVI

Na tradicionalnoj predbožićnoj humanitarnoj kavi gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića za uređenje i opremanje majčinskog odjela Caritasove Kuće ljubavi prikupljeno 70.977,00 kuna.


Druženje uz kavicu održano je na Badnjak 24. prosinca u prostorima kluba Stranke rada i solidarnosti u Praškoj 5. Pozivajući prijatelje i suradnike na druženje gradonačelnik im je sugerirao da umjesto raskošnih božićnih domjenaka i velebnih darova svojim prilozima pomognu pri uređenju i opremanju majčinskog odjela Caritasove Kuće ljubavi.

Uplaćujući svoj prilog Gradonačelnik je istaknuo da će, koliko god radili i trudili se, oko nas uvijek biti potrebitih. “Zahvaljujem se što to radimo zajedno i, kako bi rekao papa Franjo, budimo sredstvo milosrđa jedni drugima, a posebno onima koji su u potrebi”, rekao je Bandić.

Prisutnima se obratio i monsinjor Zlatko Koren, župnik župe svetoga Blaža koji je okupljenima zahvalio za otvorena srca kojima prepoznaju one koji su u potrebama, kako bi svi imali puninu Božića u radosti i blizini dragih ljudi.

Tajnik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Erceg novinarima je izjavio da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u vrijeme Božića svoje prijatelje i suradnike već godinama okuplja na božićnu kavicu, a ove godine joj je cilj prikupiti sredstva za uređenje i opremanje majčinskog odjela Caritasove Kuće ljubavi, u kojem se nalaze djeca od rođenja do treće godine starosti te mlade majke i trudnice s malom djecom. Obzirom da je riječ o starijem objektu u kojem godišnje bude smješteno oko pedeset majki, trudnica i djece, a u kojem korisnici borave od 1991. godine kamo su zbog bombardiranja Zagreba premješteni iz prostora na Kaptolu 31, Erceg je rekao da majčinski odjel Kuće ljubavi treba u potpunosti urediti i opremiti za što je potrebno prikupiti oko 180.000 kuna.