GRAWE Hrvatska volontira

17.10.2014. Slika: GRAWE Hrvatska volontira

U sklopu korporativnog volontiranja zaposlenici tvrtke GRAWE Hrvatska u petak 17. listopada bojali su vanjsku stolariju Caritasove kuće u Vukomercu - kuće za smještaj roditelja i njihove djece koja dolaze na liječenje u zagrebačke bolnice.







»GRAWE oduvijek kao jednu od svojih temeljnih vrijednosti njeguje društvenu odgovornost u poslovanju. U skladu s time redovito potičemo i okupljamo svoje zaposlenike u dobrovoljnim  akcijama volontiranja na razini cijele Hrvatske i ponosni smo što je iz godine u godinu odaziv sve veći. Vjerujemo da ćemo svojim primjerom motivirati, ne samo druga poduzeća, nego i pojedince da u skladu sa svojim mogućnostima učine nešto dobro za svoju okolinu« izjavio je Igor Pureta, predsjednik Uprave GRAWE Hrvatska d.d..



»Tijekom mjeseca listopada zaposlenici osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d. odradit će ukupno 15 volonterskih akcija različite tematike po čitavoj Hrvatskoj - u Splitu, Kninu, Dubrovniku, Daruvaru, Gunji, Križevcima, Požegi, Rijeci, Rovinju, Šibeniku, Zagrebu (na tri lokacije), Belom Manastiru i Delnicama. Konkretne akcije predložili su sami zaposlenici naše tvrtke osluškujući potrebe lokalnih sredina u kojima žive i rade, a GRAWE je pokrio troškove potrebnog materijala i hrane za volontere«, ističe u prigodnoj izjavi Iva Naglić-Dolić iz Odjela za korporativne komunikacije i marketing.



»Kuća je korisnicima na raspolaganju tijekom cijele godine a na smještaj može primiti 20 osoba. Tijekom 2014. godine ostvareno je 1604 noćenja, a besplatnu uslugu smještaja, prehrane i savjetodavne pomoći primilo je 279 osoba. Od navedenog broja 112 osoba je po prvi puta koristilo pomoć«, doznajemo od voditeljice ovog Caritasovog projekta gospođe Jadranke Bosnar, koja napominje da, osim navedene pomoći, Caritas kroz projekt često puta pruža podršku i cijeloj obitelji donacijama u hrani, odjeći i novcu.

U kući je trenutno na smještaju šestero korisnika koji su zbog liječenja u zagrebačkim bolnicama došli iz Vrsara, Karina, Jablanice i Poreča.


K O N T A K T

Jadranka Bosnar, dipl. soc. radnica
voditeljica Sektora usluga socijalne skrbi
T - 01 366 88 24 / M - 098 40 85 36
E - jbosnar@czn.hr