GRAD VELIKOG SRCA UGOSTIO SJAJNE GLAZBENIKE NA BOŽIĆNOM HUMANITARNOM KONCERTU

8.12.2017. Slika: GRAD VELIKOG SRCA UGOSTIO SJAJNE GLAZBENIKE NA BOŽIĆNOM HUMANITARNOM KONCERTU

Samobor se još jednom pokazao kao grad velikog srca, a Samoborci i kao dobri domaćini i kao zahvalna publika – dvorana Sportske dvorane kraj srednjih škola u četvrtak, 7. prosinca ponovno je bila ispunjena do svojih krajnjih kapaciteta na Božićnom humanitarnom koncertu u režiji Natka Gaberca.

Već je sedma godina kako ovaj naš vrijedni sugrađanin organizira godišnje koncerte koji imaju dvojaku ulogu, omogućiti bolju svakodnevicu i ljepše blagdane za djecu udruga “Nova budućnost”, “Idem” i “Sigurna kuća”, ali i predstaviti publici u Samoboru odlične izvođače te im omogućiti uživanje u vrhunskim glazbenim izvedbama. Ova još uvijek nova glazbena tradicija nastavila je svojim uhodanim putem i u svom izdanju za 2017. godinu, na koncertu koji je okupio raznoliko glazbeno društvo i čija je širina glazbenih izričaja sigurno za svakoga u dvorani ponudila nešto po njihovom “guštu”.



Nakon uvodnih taktova orkestra Tamburaškog društva Ferdo Livadić pod ravnanjem Natka Gaberca, pjevačka večer je započela najmlađim glasom, talentirane mlade pjevačice Lea Bićanić koja je zaokupila pažnju javnosti svojom pojavom u showu Zvijezdice prije nekoliko godina, a u Samoboru je otpjevala Bijeli Božić. Lokalne glazbene snage predstavljali su Roko Vušković glasom i saksofonom otpjevavši evergreen Let It Snow i Da li znaš da te volim grupe Time te Kristina Koščević sa nezaboravnom Somewhere Over the Rainbow.



Kvintet Groovy Acappella odlučio se za glazbenu kombinaciju božićnog duha kroz Winter Wonderland i Radujte se narodi te šlager Samo jednom se ljubi. Atmosferu u dvorani dodatno je zagrijala uvijek energična Indira koja uspješno nastavlja svoj solo put nakon uspješne karijere u grupi Colonija, a u Samoboru je pjevala svoj hit-singl Dođi i klasik Tine Turner The Best. Snagom svoga glasa i potpunom kontrolom nad njime publici humanitarnog koncerta još se jednom predstavio i relativno novopečeni Samoborac Đani Stipaničev sa Bogu fala da si tu i skladbom Zvona moga grada.


Novu dozu optimizma među publikom je potom proširila mlada, višestruko talentirana Mia Dimšić koja se odlučila za obradu pjesme Kemala Montena, a koju je proslavila Tereza Kesovija, Moja posljednja i prva ljubavi, a potom je oduševljenje, pogotovo među mlađim posjetiteljima, izazvala svojim hitom Život nije siv. Potom je stigao trenutak za generacije koje su odrasle uz nezaboravne skladbe Drage Diklića, jer je upravo on otpjevao jednu od svojih najpopularnijih pjesama, Gde si sad moj prijatel te potom razigranu Vse bum zapil.

A za kraj je ostavljen vatromet glasova uz Četiri tenora, odnosno Đanija Stipaničeva, Marka Škugora, Vladimira Garića i Marka Pecotića koji su zadivili svojim interpretacijama Sve je tvoje, Funiculi, funicula i O Sole Mio. Kao što to završecima ovakvih priredbi i dolikuje, svi su izvođači na koncu zajedno stali na pozornicu i zapjevali u predbožićnom duhu Narodi nam se, zajedno s publikom koja je kupnjom ulaznica još jednom pomogla udrugama koje brinu o mališanima u potrebi “Idem”, “Nova budućnost” i “Sigurna kuća CZN”.




Tekst i fotografije: Kruno Solenički / Radio Samobor
-
http://www.radiosamobor.hr/2017/12/07/grad-velikog-srca-ugostio-sjajne-glazbenike-na-bozicnom-humanitarnom-koncertu/