GLAZBENA SRCA ZA SRCA MALIŠANA

8.12.2016. Slika: GLAZBENA SRCA ZA SRCA MALIŠANA

Glazbeni projekt maestra Natka Gaberca, Božićni humanitarni koncert za djecu udruga “Nova budućnost”, “Idem” i “Sigurna kuća”, oborio je sinoć u svom šestom izdanju, rekord posjećenosti u Sportskoj dvorani Samobor, koja je bila prepuna ljudi dobra srca. Gotovo puna dva sata uživali su u glazbenom revijalnom kolažu ispunjenom malo manje božićnim, a više popularnim zabavnim melodijama domaćeg i stranog repertoara.

Program je otvorio tamburaški orkestar KUD-a Čabdin i Tamburaškog društva Ferdo Livadić s prigodnom melodijom “Na saoniku”, “Bijeli Božić” su otpjevale Lea i Janja Novosel, s prigodnim instrumentalima publiku je nastavio uveseljavati Gitaristički ansambl Malog muzičkog ateljea iz Samobora, pa Klapa Fortuna božićnim i dalmatinskim spletom, te sjajne Singrlice.

Uz “White Crhistmas” zasvirao je i zapjevao Roko Vušković, a nakon njega na scenu je stupila mlada pjevačka i glumačka zvijezda Maja Posavec. Đani Stipaničev za solo je izvedbe odabrao “Potraži me” i “Golubove”, a Sandra Bagarić, koju je na klavijaturama pratio suprug Darko Domitrović otpjevala je “Ja ljubim”. Neno Belan je nastupio sa svojom “Rijekom snova”, a u veliku koncertnu završnicu ušlo se s duetima. Tako su “Ponoćna zvona” i “Tvoj glas” otpjevali Maja Posavec i Neno Belan, a “Amigos para siempre” i “Con te partiro” Sandra Bagarić i Đani Stipaničev. Uz tamburaški orkestar, u glazbenoj pratnji pjevača bili su i Krsto Lalić na gitari, Filip Hrelja na bubnjevima i Željka Spinčić na klavijaturama. 

Kao i uvijek dosad, uz sve izvođače na pozornici i voditelja koncerta Mislava Maroevića, u suradnji s publikom i uz orkestralnu pratnju, zapjevalo se “Narodi nam se”.



Iako su mnogi na sinoćnjem božićnom koncertu Natka Gaberca i prijatelja, morali i stajati, jer sobodnih sjedećih mjesta više nije bilo, to im nije utjecalo na dobro raspoloženje u odličnom predblagdanskom glazbenom ozračju na kakvo nas je maestro Gaberc već prijašnjih godina pripremio.

U publici je bilo i cijelo gradsko vodstvo na čelu s gradonačelnikom, i saborskim zastupnikom, Krešom Beljakom, njegovim zamjenicima Željkom Stanecom i Sanjom Horvat Iveković, gradskim pročelnicima i vijećnicima i drugim dužnosnicima. Na posljetku, Natko Gaberc je i dugogodišnji zaposlenik gradske uprave.


Edi Kirschenheuter / Radio Samobor


IZVOR - http://www.radiosamobor.hr/2016/12/08/glazbena-srca-za-srca-malisana/