DUHOVNA OBNOVA KORISNIKA I DJELATNIKA CARITASOVOG PRIHVATILIŠTA

8.5.2024. Slika: DUHOVNA OBNOVA KORISNIKA I DJELATNIKA CARITASOVOG PRIHVATILIŠTA

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u svojoj kući za odmor u Kalju trodnevnu duhovnu obnovu za korisnike i zaposlenike Prihvatilišta za beskućnike u Sesvetskom Kraljevcu. Program obnove pod nazivom "Ostani s nama, Gospodine!" vodio je duhovnik Zagrebačkog Caritasa vlč. Dragutin Goričanec, koji je ujedno i župnik župe Uzvišenja Svetoga Križa u Završju, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za pastoral osoba s posebnim potrebama te duhovnik Humanitarne udruge "Job".



"Vlč. Dragutin je uz duhovne nagovore i svjedočanstva iz osobnog života te svakodnevnim služenjem sv. mise dotakao srca svih sudionika koji su na kraju obnove posvjedočili da im je ovo bilo prekrasno iskustvo te da su osjetili zajedništvo i mir. Uz otajstva krunice razmišljali smo o smislu života i pitali se tko smo, odakle smo i kamo idemo?... Nekoliko korisnika se ispovjedilo i pričestilo, a među njima je bio i pedesetčetverogodišnji korisnik koji se ispovjedio nakon 44 godine! Rekao je da se sada osjeća prekrasno i lagano kao da mu je netko s leđa skinuo teret od 50 kg. Zahvaljujemo i vrijednoj domaćici gđi Biserki na finim objedima i slasticama koje je nam je umješno pripremala. Uz toliko toga lijepoga, jedan korisnik Prihvatilišta ugodno nas je iznenadio svojim glazbenim umijećem te je za vrijeme svete mise svirao orgulje i tako doprinio da ugođaj bude puno ljepši i svečaniji", izjavila je voditeljica Caritasova Prihvatilišta za beskućnike Iva Hrvačić, koja je pratila obnovu od 6. do 8. svibnja o. g. zajedno s još dvoje Caritasovih zaposlenika.


Kako je ovu grupu u žumberačkoj prirodi poslužilo dobro vrijeme, osim kroz duhovni dio programa, sudionici su se družili i kroz društvene igre i sportske aktivnosti.

Od pozitivnih dojmova sudionika obnove izdvajamo sljedeće:

"Zahvaljujem vlč. Goričancu, gospođi Ivi i Caritasu što su nam omogućili ovu predivnu duhovnu obnovu u Kalju. Nikada nisam imao priliku ići na ovako nešto i sigurno ću pamtiti ovu duhovnu obnovu jako dugo. Hvala vam!" (Josip, 64)

"Veliko hvala na duhovnoj obnovi i iskrenom svjedočanstvu iz života patera Drageca. Veoma dojmljivo i poučno izlaganje koliko vjera u Božju riječ može pomoći u svakodnevnom životu i životnim padovima." ( Ivica, 51).

Više o Caritasovoj Kući za odmor u Kalju možete doznati na donjoj poveznici.
https://www.czn.hr/izdvojeno/kuca-za-odmor-kalje 


Više fotografija možete vidjeti u objavi na našoj facebook stranici.