DOSTOJANSTVO ŽENE I MAJKE

14.3.2019. Slika: DOSTOJANSTVO ŽENE I MAJKE

Župnik župe sv. Anastazije u Samoboru vlč. Davor Štuljan vodio je korizmenu duhovnu obnovu za korisnice i stručno osoblje Caritasove Sigurne kuće.


Na duhovnoj obnovi održanoj 14. ožujka na temu »Dostojanstvo žene i majke«, na poziv voditeljice Ljiljane Karlović, sudjelovalo je i nekoliko bivših korisnika Kuće za žrtve obiteljskog nasilja.

»I muškarac i žena su Božja stvorenja. Bog im je dao ulogu da nastave dalje Božje djelo stvaranja u međusobnom darivanju i primanju, kao jedno. Nažalost, taj odnos je ranjen zbog oholosti ljudi na samom početku«, opisuje ukratko vlč. Štuljan svoj duhovni nagovor te nastavlja: »Odgovarajući na Božji poziv Blažena Djevica Marija rađa Isusa koji obnavlja i zacjeljuje prekinute odnose s Bogom, prirodom, među ljudima... U povezanosti s Bogom nadahnuti primjerom Isusa Krista i njegove Presvete Majke može se i danas dogoditi obnova cjelokupnog života i nastavak Božjeg plana spasenja. Povratak Bogu, ozdravljenje odnosa između muškarca i žene, čovjeka i zajednice, čovjeka i prirode put je nade za novi početak. U tom složenom procesu obnove svega stvorenoga žena igra ogromnu ulogu jer daruje svijetu novi život. Iz majčinstva izvire najveće dostojanstvo žene!«



Caritas Zagrebačke nadbiskupije u svojoj Sigurnoj kući trenutno skrbi za sedamnaest (17) korisnika: šest žena i jedanaestero djece.