»Volontiram, dakle jesam!« u Caritasovoj kući Emaus

10.7.2018. Slika: »Volontiram, dakle jesam!« u Caritasovoj kući Emaus

Volonteri Udruge Smiješak Za Sve s ponosom i velikim zadovoljstvom završili su ciklus edukativnih radionica i evaluacija koje su provodili u Domu Caritas Zagrebačke nadbiskupije za djecu od 12 do 19 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi, u kući Emaus.


Projekt je poduprlo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a 12 radionica koje su volonteri Smiješka organizirali za tamošnje štićenike od 2. prosinca 2017. do 28. travnja 2018. temeljile su se na razvoju socijalnih i komunikacijskih vještina, uključivanju mladih u zajednicu te stvaranju novih socijalnih mreža i promicanju volontiranja. Ovo su bile samo neke teme održanih radionica: medijska pismenost, osobna prezentacija, predrasude i stereotipi, planovi za budućnost, volontiranje, nasilje u vezi, ovisnost, pripreme za putovanje na maturalac…Nakon završetka ciklusa tri korisnika/ice su pokazali interes za volontiranje na lokalnoj razini te su se uključili u Smiješkovu volontersku akciju »Dekica za snove« u Sesvetama koja se održavala u svibnju. U lipnju su održali s korisnicima doma evaluacije i tako zaključili kako su provođenjem projekta »Volontiram, dakle jesam!« osigurani uvjeti za osobni rast i razvoj korisnika, razvoj njihovih socijalnih vještina i stavova. Uz to, korisnici su se upoznali sa svojim pravima te su stekli nova znanja iz područja volonterstva i unaprijedili svoje socijalne vještine i kompetencije.

Na fotografiji: Smiješak za sve, »Dekica za snove«, OŠ Sesvete, 21. 5. 2018.

Izvor -  https://web.facebook.com/smijesak.zagreb/?hc_ref=ARQvVgrrmzshNifDU0R8UpWxhrcpEfB3WZbqPndYTgSOILTDrXyyvgyE8uD8VbjVinw&fref=nf