»LOJTRICOM« DOBRIH DJELA DO SRETNOG BOŽIĆA

18.12.2020. Slika: »LOJTRICOM« DOBRIH DJELA DO SRETNOG BOŽIĆA

Još jedan dječji vrtić odazvao se apelu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć korisnicima Socijalne samoposluge pod geslom »Pruži svoju ruku siromahu«!... Na bogatoj donaciji ukrašenoj dječjim crtežima, čestitkama i porukama, pristigloj danas, 18. prosinca, u Crnojezersku 18, zagrebački Caritas zahvaljuje ravnateljici Dječjeg vrtića »Lojtrica« gospođi Ljubi Brnadić i svim sudionicima akcije!


Ovako su u DV Lojtrica opisali tijek akcije:

U vrtiću od malih nogu želimo kod djece, ali i kod nas odraslih razvijati svijest o osjećajima koje nam pružaju dobra djela koja činimo. Ovaj put osjećaj zadovoljstva doživjeli smo donoseći namirnice i druge potrepštine za socijalnu trgovinu. S prvim informacijama o humanitarnoj akciji »Pruži svoju ruku siromahu« u našem vrtiću krenuli smo početkom prosinca, a akciju prikupljanja organizirali smo u centralnom i svim našim područnim objektima u mjestima: Gradići, Lomnica, Mičevec i Velika Mlaka.

Na početku akcije bilo je teško objasniti pojam trgovine u koju uđeš i dobiješ to što ti treba za život. Djeca, odgojitelji i roditelji su kroz dva tjedna razgovarali o raznim načinima pomaganja, o siromaštvu, sreći, nesreći i o tome kako ublažiti problem siromaštva. Nakon akcije djeca znaju tko dolazi u socijalnu samoposlugu, veseli ih pomaganje i buduće slične akcije.

Prikupljanje je trajalo dva dana i završilo je 18. prosinca u 13:00 sati. Osim prikupljenih stvari koje smo »lancem dječjih ruku« pomogli utovariti u kombi, na put za socijalnu samoposlugu u Gajnicama krenula su pisma, poruke, crteži i plakati koje su izradila djeca.