»DA SVI BUDU JEDNO« - ADVENTSKI SAJAM ŽUPE SV. JOSIPA

10.12.2018. Slika: »DA SVI BUDU JEDNO« - ADVENTSKI SAJAM ŽUPE SV. JOSIPA

Adventski sajam župe sv. Josipa »Da svi budu jedno« održao se u nedjelju 9. prosinca u dvorištu župe na zagrebačkoj Trešnjevci

Po treći puta zaredom pjevački zborovi i zajednice koji djeluju u župi Sv. Josipa udružili su se u cilju prikupljanja prihoda za Župni caritas i Pučku kuhinju sv. Josipa. Pod nazivom »Da svi budu jedno« zajednice i zborovi su i ovoga puta na ovom sajmu zajedno sudjelovali kao velika župna obitelj i još jednom iskazali spremnost za pomoć potrebitima.

Sajam je bio otvoren od 16:00 do 21:00 sati, a započeo je u crkvi nikolinjskom predstavom »Tko je ukrao poklone ili tko će gurati sanjke?« u izvedbi Liturgijske grupe »Djeca bl. Marije Petković« te dječjeg zbora »Iskrice«.

Program je nastavljen u župnom dvorištu dolaskom svetoga Nikole, koji je darivao i tako obradovao mnogobrojnu djecu.

Sajam je, također, uključivao i već tradicionalnu prodajnu izložbu Župnog caritasa na kojoj su se mogli nabaviti odjevni predmeti te razne kućanske i druge potrepštine. Ostale župne zajednice predstavile su se svojim proizvodima i rukotvorinama kao što su razni božićni ukrasi i figurice, unikatni predmeti s božićnim motivima, unikatne božićne svijeće i čestitke, nakit, dječje igračke i drugo. U raznovrsnoj ponudi mogla se izabrati i kvalitetna knjiga s područja duhovne ili teološke tematike. Također, posjetitelji sajma mogli su se zasladiti na štandu s fritulama i palačinkama uz neizostavne božićne kolače, prizalogajiti na štandu s kobasicama te okrijepiti uz čaj i kuhano vino. Izvedbom adventskih pjesama program su upotpunili i nastupi zborova »Sjaj«, Zbora gospođa, Mješovitog zbora i Tamburaškog orkestra sv. Josipa te zbora »Izvor«.

Između adventskih pjesama, župnik vlč. Damir Ocvirk, koji neumorno i strpljivo brine o svim župljanima kao pravi duhovni pastir, predstavljao je mnogobrojnim posjetiteljima kroz razgovor s voditeljima i članovima naših zajednica njihovo djelovanje i život župe.

Posebno je bilo lijepo vidjeti međusobnu suradnju i druženje župnih zajednica i zborova koji su ovim sajmom i djelima konkretne ljubavi pokazali župno zajedništvo. Na taj način, naziv sajma »Da svi budu jedno« uistinu se ostvario te se i dalje nastavlja.


Autor vijesti i fotografija:

Damir David, voditelj Caritasa