Vijesti

Caritas Zagrebačke nadbiskupije stavio je na raspolaganje Caritasu Sisačke biskupije određeni broj svojih zaposlenika i volontera koji će narednih dana pomagati u organizaciji rada njihova biskupijskog Caritasa te u obilasku i podjeli pomoći stanovništvu s područja Sisačke biskupije stradalom u potresu.

Više informacija

Zbog trenutno dovoljno prikupljenih količina pomoći u naravi ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić poziva ljude dobre volje da privremeno obustave prikupljanje materijalne pomoći.

Više informacija

Danas 30. prosinca, na području Sisačke biskupije, susreli su se sisački biskup mons. Vlado Košić, varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Bože Radoš, ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina, ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić i ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar.

Više informacija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva sve koji su u mogućnosti da novčanim darom pomognu stradale od potresa koji ovih dana ne prestaju na području Sisačko-moslavačke županije. Dok molimo za one koji su izgubili živote u strašnom potresu te suosjećamo s ožalošćenim obiteljima, iskažimo još jednom solidarnost sa stradalima. Svaka kuna i svaki euro jednako su vrijedni.Sav prikupljeni iznos biti će upućen Caritasu Sisačke biskupije za potrebe stradalih.

Više informacija

POMOĆ STRADALIMA OD POTRESA NA PODRUČJU PETRINJE I OKOLICE Nakon razornog potresa koji je danas pogodio stanovnike Petrinje, Siska i okolice Caritas Zagrebačke nadbiskupije u stalnom je kontaktu s kolegama iz Caritasa Sisačke biskupije te u suradnji s njima organizira pomoć stradalima. U tijeku je otvaranje posebnog računa preko kojeg će se prikupljati pomoć stradalima. U međuvremenu stradalima na području Petrinje u suradnji sa zagrebačkim restoranima biti će dostavljeni topli obroci, voda i druge potrepštine. Osoba za kontakt: Elza Parlov, ++385 98 386 285 karitativni.rad@czn.hr .

Više informacija

I ovog je adventa Caritas župe Sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci već tradicionalno pokrenuo adventsku akciju »Obitelj za obitelj«. Akcija je započela na Prvu nedjelju došašća i trajala do 20. prosinca, kako bi paketi prije Božića bili podijeljeni najpotrebnijim župljanima.

Više informacija

Zahvaljujući donaciji Arena Centra krajem prošle godine u iznosu od 485.000 kuna brojnim korisnicima zagrebačkog Caritasa tijekom ove godine prepune izazova i poteškoća podignuta je kvaliteta života te omogućena veća konkurentnost na tržištu rada.

Više informacija

Još jedan dječji vrtić odazvao se apelu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije za pomoć korisnicima Socijalne samoposluge pod geslom »Pruži svoju ruku siromahu«!... Na bogatoj donaciji ukrašenoj dječjim crtežima, čestitkama i porukama, pristigloj danas, 18. prosinca, u Crnojezersku 18, zagrebački Caritas zahvaljuje ravnateljici Dječjeg vrtića »Lojtrica« gospođi Ljubi Brnadić i svim sudionicima akcije!

Više informacija

Caritasova Kuća Emaus ostvarila je suradnju sa Svjetskim savezom mladih Jugoistočna Europa, koji u okviru projekta pod nazivom »U solidarnosti s dostojanstvom svakog djeteta«, uz potporu Europskih snaga solidarnosti, provode odgojno obrazovne radionice na temu ljudskog dostojanstva svake osobe.

Više informacija

Na temu »Kako graditi svoj odnos s Bogom« don Mihovil Kurkut održao je 15. prosinca adventsku duhovnu obnovu za sve korisnice i djelatnice Kuće za žrtve obiteljskog nasilja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

U emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Novi valovi dobrote" urednica Snježana Kirinić Grubić u utorak 15. prosinca razgovarala je o tome kako izgledaju Božić i došašće u Caritasovim kućama s voditeljicom Sektora usluge socijalne skrbi u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, Suzanom Horvat Kuhtle te s bivšom korisnicom kuće Emaus, Kristinom.

Više informacija

Odlukom Vlade Republike Hrvatske o jednokratnoj robnoj pomoći preko Caritasa Križevačke eparhije pomoć od 173 tone prehrambenih proizvoda u kunskoj protuvrijednosti od 4,5 milijuna kuna dobile su katoličke, pravoslavne i islamske karitativne organizacije.

Više informacija

Kroz Projekt »Socijalno se uključi i zaposli - SUZI« u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije spojilo se šezdeset ljudskih sudbina koje, kroz različite životne prilike i neprilike, rješavaju svoje životne probleme i sazrijevaju u zahvalnosti na dobrim stvarima, osnažuju se kroz pomaganje koje budi povjerenje, oslobađaju se od turobnih misli kroz radosno druženje. Sve to događa se kroz nekoliko posjeta tjedno, što je sasvim dovoljno da pozitivno utječe na njihove živote.

Više informacija

Iz Dječjeg vrtića Velika Gorica stigla je donacija za potrebite Zagrepčane u Caritasovu Socijalnu samoposlugu u Susedgradu. Ovom donacijom velikogorički vrtić pridružio se popisu zagrebačkih katoličkih dječjih vrtića, koji su se donacijama prehrambenih i higijenskih artikala odazvali na apel za pomoć koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio povodom Svjetskog dana siromaha.

Više informacija