Vijesti

Zadnjih nekoliko godina mali i veliki župljani župe Bezgrešnog začeća BDM iz Soblinca, vrsni su suradnici svetom Nikoli. Sada je to već izraslo u pravo prijateljstvo jer svake godine na poticaj župnog Caritasa, župljani uz podršku i blagoslov upravitelja župe vlč. Ivana Lastovčića prikupljaju slatkiše koje daruju svetom Nikoli kako bi mogao otići u dječji dom sv. Franjo u Vugrovcu i razveseliti djecu.

Više informacija

Više od 80 zaposlenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije okupilo se u srijedu, 5. prosinca u crkvi sv. Martina u Vlaškoj ulici na adventsku duhovnu obnovu koju je vodio fra Tomislav Glavnik, vikar Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i gvardijan samostana Svetoga Duha u Zagrebu.

Više informacija

Tijekom godine dana od 48 korisnika Caritasova Prihvatilišta za beskućnike 13 se zaposlilo i osamostalilo, 5 se zaposlilo u Caritasu kroz mjeru javnih radova a 8 radilo na povremenim poslovima. S njima je radio i pomagao 31 volonter a sami korisnici darovali su Caritasu i zajednici 2541 volonterski sat.

Više informacija

Krajem studenoga na račune trideset dvije župe Zagrebačke nadbiskupije Caritas je isplatio 60.000,00 kn za obitelji slabijeg imovnog stanja namijenjenih nabavi drva za ogrjev, dok je trinaest obitelji izravno od zagrebačkog Caritasa dobilo po 3 m2 drva za ogrjev.

Više informacija

Šestero zaposlenika Caritasa otišlo je tijekom 2018. godine u zasluženu mirovinu. Janja Kolman, Ljubica Čujko, Margita Džoja, Petar Grubešić, Ivan Mavrek i Ana Štimac zajedno su korisnicima Caritasa u različitim službama darovali 131 godinu života i služenja u ljubavi.

Više informacija

U sklopu studijskog putovanja sudionici projekta Transformacija institucija za zbrinjavanje djece i prevencija razdvajanja obitelji iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije, Udruge socijalnih radnika Hercegovačko-neretvanske županije, Dječjeg doma Mostar, Grada Mostara i Centra za socijalni rad Grada Mostara posjetili su 22. studenoga Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Više informacija

Ovogodišnji, 2. svjetski dan siromaha, Caritas Zagrebačke nadbiskupije obilježio je prigodnim aktivnostima koje je proveo 16. studenoga u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, Hrvatskom mrežom za beskućnike i Katoličkom udrugom »Kap dobrote«

Više informacija

Povodom svjetskog dana siromaha, volonteri Caritasa zagrebačke nadbiskupije informiraju građane o oblicima pomoći te mjestima na kojima potrebiti mogu dobiti pomoć. Obići će i desetak siromašnih obitelji kojima će donijeti pakete s hranom. Svjetski dan siromaha ustanovio je papa Franjo prošle godine. Da stanje u Hrvatskoj nije dobro - svjesni su i u Vladi.

Više informacija

U okviru ciklusa predavanja za žene 50+ »Žena u obiteljskim odnosima« u prostoru Obiteljskog savjetovališta CZN-a održano je predavanje pod nazivom »Zdravo samopoštovanje«

Više informacija

Svi smo pozvani osjetiti da smo dužnici prema siromašnima, jer se, kad pružamo ruke jedni drugima, ostvaruje spasenjski susret koji jača našu vjeru, čini našu ljubav djelotvornom i osposobljava našu nadu da i dalje sigurna kroči putom prema Gospodinu koji dolazi.

Više informacija

Povodom 25. obljetnice Hrvatskog Caritasa tribina pod nazivom „Caritas pred izazovom izgradnje društva solidarnosti i suradnje sa suvremenim medijima“, na kojoj su sudjelovali predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Josip Mrzljak, dr. sc. Marijana Kompes i mag. comm. Ivan Uldrijan s Hrvatskog katoličkog sveučilišta te glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić, održana je u četvrtak 8. studenog na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Više informacija

Emisija »LJUDI KOJI ČINE RAZLIKU«, koju na MREŽA TV uređuje i vodi Mladenka Šarić, predstavlja ljude koji u raznim područjima djelovanja pomiču stvari prema naprijed i ne dopuštaju da ih obeshrabre zapreke, birokracija, nerazumijevanje društva, političke igre… Razgovori su kombinacija osobnih i profesionalnih aspekata iz života gostiju. Emisiju u kojoj je 6. studenoga gostovala ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar možete pogledati na donjoj poveznici.

Više informacija

Već tradicionalnom akcijom »Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro«, Caritas Zagrebačke nadbiskupije prigodom svetkovine Svih svetih želi potaknuti vjernike da kupnjom svijeća za grobove svojih najmilijih učine i dobro djelo za žive. Ove godine cilj je osigurati financijska sredstva za uređenje Majčinskog odjela u Caritasovoj Kući za smještaj maloljetnih trudnica i majki na Savici-Šancima.

Više informacija

Caritasovu Kuću za mlade „Da život imaju“ u četvrtak je svečano otvorio i blagoslovio kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u nazočnosti predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je visoka pokroviteljica ove humanitarne akcije započete u lipnju prošle godine.

Više informacija