ŽRTVAMA OBITELJSKOG NASILJA POMOĆ KROZ OBRAZOVANJE

30.5.2017. Slika: ŽRTVAMA OBITELJSKOG NASILJA POMOĆ KROZ OBRAZOVANJE

Projektom financiranim od Zagrebačke županije Caritas Zagrebačke nadbiskupije pomaže korisnicama svoje Sigurne kuće da se obrazovanjem osnaže za samostalan život izvan institucionalne skrbi

»Početkom ove kalendarske godine Caritasova Kuća za žrtve obiteljskog nasilja prijavila se na Javni natječaj Zagrebačke županije za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja te su joj za projekt 'Obrazovanjem do sigurnosti 2' odobrena sredstva u iznosu od 45.000 kuna«, doznajemo od obiteljske savjetnice Ljiljane Karlović, Caritasove zaposlenice.



Projekt »Obrazovanjem do sigurnosti 2« traje od 1. siječnja do 31. prosinca ove godine, a sastoji se od izobrazbe »Osnove rada na računalu« i Izobrazbe za osposobljavanje za osobne usluge (dadilja, gerontodomaćica, njegovateljica, čistačica). Izobrazba »Osnove rada na računalu« obuhvaća osnove rada s Windows operativnim sustavom u sljedećim programima: MS Word (pisanje i obrada teksta); MS Excel (izrada tabličnih proračuna) te rad u programima za korištenje interneta.

»U projekt su se do sada uključile četiri korisnice a jedna od njih sudjelovala je i u Izobrazbi za osposobljavanje za osobne usluge«, izvješćuje savjetnica Karlović, ističući sa zadovoljstvom da su se sve polaznice izobrazbu »Osnove rada na računalu« uspješno završile te 2. svibnja dobile diplomu.

Izobrazba za osposobljavanje za osobne usluge trajat će do kraja lipnja ove godine, a u izobrazbu za rad na računalu od rujna mjeseca do kraja godine trebale bi se uključiti još dvije korisnice.