VELIKOGORIČKI RODITELJI, DJECA I ODGAJATELJI POMAŽU KORISNIKE SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

11.12.2020. Slika: VELIKOGORIČKI RODITELJI, DJECA I ODGAJATELJI POMAŽU KORISNIKE SOCIJALNE SAMOPOSLUGE

Iz Dječjeg vrtića Velika Gorica stigla je donacija za potrebite Zagrepčane u Caritasovu Socijalnu samoposlugu u Susedgradu. Ovom donacijom velikogorički vrtić pridružio se popisu zagrebačkih katoličkih dječjih vrtića, koji su se donacijama prehrambenih i higijenskih artikala odazvali na apel za pomoć koji je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio povodom Svjetskog dana siromaha.


Bogata donacija velikogoričke vrtićke djece, njihovih roditelja i zaposlenika stigla je 11. prosinca u Socijalnu samoposlugu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Crnojezerskoj 18, a uručili su je Kristina Vujnović, med. sestra, zdravstveni voditelj vrtića i dva Ivana - ekonom Matković Ivan i domar Matković Ivan. Zbog epidemioloških mjera predstavnici djece iz DV Velika Gorica nisu mogli doći s njima ali je jedna skupina izradila lijepi, veliki plakat s ukrasima-porukama. U ime Caritasovih korisnika predstavnicima DV Velika Gorica zahvalila je Suzana Klarić, voditeljica Socijalne samoposluge.

Ravnateljica Irena Kozmić i zaposlenici Dječjeg vrtića Velika Gorica popratili su donaciju sljedećim dopisom:

Na poziv Caritasa Zagrebačke nadbiskupije uključili smo se u humanitarnu akciju „Pruži svoju ruku siromahu“. Odmah smo prepoznali važnost i vrijednost ove humanitarne akcije, kao i njezinu poruku: pružena ruka znak je koji izravno upućuje na bliskost, solidarnost i ljubav. Sve su to humane vrednote koje su nam toliko potrebne u ova nesigurna vremena obilježena pandemijom. Osim toga to su i vrednote koje kroz odgojno-obrazovni rad promičemo i potičemo kod naše djece, ali i kod odraslih kroz kulturu naše ustanove.

Tako se u humanitarnu akciju uključilo 120 zaposlenih, oko 360 djece i njihovih roditelja. U dva dana prikupili smo hranu i higijenske potrepštine za ljude u potrebi, odnosno za Caritasovu socijalnu samoposlugu.

Odgojiteljice su s djecom kroz odgojno-obrazovne sadržaje prorađivale temu ljudskih potreba i načina njihova zadovoljavanja, siromaštva, humanih vrijednosti, pomoći drugima… Tako su kutije u kojima su se prikupljale donacije djeca posebno oslikala i ukrasila u starijoj skupini našeg područnog objekta u Kurilovečkoj, dok su djeca predškolske skupine u centralnom objektu napravila plakat za ljude u potrebi s porukama ljubavi, razumijevanja, dobrote, topline.

Posebno smo ponosni na roditelje naše djece koji su se svim srcem uključili u prikupljanje hrane i higijenskih potrepština. Dirnuti smo njihovom osjetljivošću za potrebite. Na tome smo im izrazito zahvalni.


Blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2021. godinu!

Ravnateljica Irena Kozmić i zaposlenici Dječjeg vrtića Velika Gorica