TRENINZI SPORTAŠA NA ŽUMBERKU

2.9.2019. Slika: TRENINZI SPORTAŠA NA ŽUMBERKU

Tijekom ovoga ljeta još dva sportska kluba našli su logističko uporište za svoje visinske treninge u Caritasovoj Kući za odmor u mjestu Kalju na Žumberku koje su prepoznali kao izvrsnu lokaciju za sportske pripreme



Nakon više od deset (10) godina dolaženja na trening-kamp u Kalje kao hrvač, gospodin Jurica Grbinićek odlučio je i kao trener svoje učenike iz Hrvačkog kluba »Hrvatski dragovoljac« dovesti na isto mjesto. U Caritasovoj Kući za odmor boravili su od 24. kolovoza do 1. rujna. »Želio sam sam da dođu ovdje dijelom zato što se ovdje osjećamo domaće - voditeljica gospođa Melita i kuharica Ema pružaju ugođaj kao da smo kod kuće - a naravno odlučio sam se i zato jer je priroda ovdje izuzetna i svaki dio ovog mjesta je kao mali komadić 'raja na zemlji'. Fantastično! Dečkima se ovdje jako svidjelo, a roditelji koji su razgledali objekt bili su oduševljeni i presretni su otišli kućama. Naš boravak ovdje bio je izuzetno uspješan. Na kampu je sudjelovalo sedamnaest (17) članova. Dečki su svako jutro imali kratku šetnju prije doručka a u 10:00 sati je slijedio prvi trening, dok je popodnevni trening bio u 17:00 sati. Ispunili smo naš cilj i pripremili se za nadolazeće ispite u natjecateljskom periodu a ujedno smo i prelijepim druženjima na Žumberačkim obroncima ojačali naš momčadski duh«, sa zadovoljstvom zaključuje gospodin Grbinićek, trener iz hrvačkog kluba iz Brezovice.

Odličnu suradnju s ovim hrvačkim klubom ističe i voditeljica Caritasove kuće gđa Melita Madirazza. Podsjeća da u Kalje dolaze od 2007., ponekad i dvaput godišnje, a do sada je s ekipom dolazio trener prof. Darko Rogalo, koji je prošle godine postao ravnatelj OŠ Brezovica.


Po prvi puta, od 15. do 19. srpnja, u Kalju na Žumberku boravili su članovi Judo kluba Okami iz Samobora. Njihov boravak opisuje Kristina Šlatka, tajnica kluba: »Judo klub Okami ove je godine održao sportsko-edukativni kamp na Žumberku pod nazivom S vukovima na trening-kamp budući je zaštitni znak našeg kluba vuk - okami na japanskom, od kuda potiče judo. Povezali smo tako bavljenje sportom i upoznavanje flore i faune našeg kraja. U Parku prirode Žumberak za naše članove pripremljeno je predavanje o žumberačkom sivom vuku koje je održao gospodin Slavko Struna, čuvar parka i najstručniji djelatnik Parka prirode za populaciju vuka. Bio je to tek početak avanture naših judaša. U smještaju Kuće za odmor Kalje i s gospođom Melitom te osobljem Kuće osjećali smo se vrlo ugodno i domaćinski. Uz sportske treninge za pripremu naših judaša, sportske igre i vesela druženja upoznali smo stanovnike mjesta Kalje, planinarili prekrasnim stazama slapa Brisalo i Sopotskog slapa, koji su nas očarali svojom ljepotom. Sigurni smo da ćemo ovaj kamp dogodine ponoviti i obogatiti novim sadržajima te ga održavati kao tradicionalni događaj našega kluba.«

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva u svoje odmaralište na Žumberku sve grupe koje za svoje aktivnosti trebaju lijepo prirodno okruženje, uredan smještaj i dobru kuhinju!

Kuća za odmor »Kalje«
Melita Madirazza, voditeljica Kuće
M - 098 408534 / E - czn@czn.hr


Izvor za fotokolaž dolje: FB stranica Judo kluba Okami
https://www.facebook.com/judoklub.okami