SOCIJALNA DISTANCA NIJE PREPREKA ISKAZIVANJU BLIZINE I SOLIDARNOSTI

15.5.2020. Slika: SOCIJALNA DISTANCA NIJE PREPREKA ISKAZIVANJU BLIZINE I SOLIDARNOSTI

Caritas Zagrebačke nadbiskupije župnim caritasima za vrijeme korona krize i potresa podijelio 31 tonu prehrambenih i higijenskih proizvoda a korisnicima pučke kuhinje 19. 318 toplih obroka.


Poštivanje uputa, preporuka i mjera nadležnih tijela u okolnostima opasnosti od širenja epidemije korona virusa te potresa koji je pogodio Zagreb i njegovu okolicu nisu spriječili zaposlenike i volontere nadbiskupijskog i župnih Caritasa u iskazivanju blizine i solidarnosti s pogođenima kroz konkretna djela milosrdne ljubavi.

Tako su, tijekom protekla dva mjeseca, župnici i njihovi suradnici u župnim Caritasima, svjedočeći potrebama i nevoljama župljana, pomagali i pomažu ne gledajući na to pripada li netko župnoj zajednici, je li vjernik ili nije, nego, imajući pred očima čovjeka u potrebi.

U tome im donacijama prehrambenih i higijenskih proizvoda pomaže i Nadbiskupijski Caritas koji je ovih dana za 22 župna caritasa dostavio 19 tona pomoći koja će biti raspodijeljena na 1.420 obitelji o kojima skrbe župni caritasi. Podsijećamo da je od početka krize još 12 tona pomoći poslano u 16 župa Zagrebačke nadbiskupije.

Osim toga, Nadbiskupijski Caritas je od 30. ožujka do 13. svibnja u suradnji s ustanovom Dobri dom na dvije lokacije (Crnojezerska 18 i Avenija Dubrava 220) podijelio ukupno 19.318 toplih obroka, dok je starijim i nemoćnim osobama organizirao dostavu lijekova, paketa hrane i higijene na njihove kućne adrese.

Redovita podjela pomoći kroz projekt „Socijalna košarica“ započet će od idućeg tjedna, dok će korisnici pučkih kuhinja svoje obroke nastaviti preuzimati na uobičajenim lokacijama.

Caritas zahvaljuje svim volonterima koji su sve ovo vrijeme predano i brižno iskazivali svoju blizinu i solidarnost s potrebitima. Bez njihove pomoći sve ove aktivnosti bile bi otežane i gotovo nemoguće.