Slatki dar učenika Nadbiskupske klasične gimnazije

27.11.2013. Slika: Slatki dar učenika Nadbiskupske klasične gimnazije

U tijeku je Caritasova akcija »Budi cool - udijeli slatkiš svoj« kojom se prikupljaju slatkiši od učenika zagrebačkih srednjih i osnovnih škola za pripremu nikolinjskih darova. Prvi rezultati akciji stigli su iz Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati.

»Nadbiskupska klasična gimnazija i ove godine radosno se odazvala pozivu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i sudjelovala u ovoj hvalevrijednoj akciji. Na satu razredne zajednice u srijedu 20. studenoga svim smo učenicima pročitali obavijest o akciji i pozvali ih da za tjedan dana donesu barem po jedan slatkiš kako bi razveselili djecu za blagdan sv. Nikole. Košare su bile postavljene u školskoj knjižnici i tijekom cijeloga dana 27. studenoga učenici su pod odmorima donosili slatkiše. I nitko nije donio samo jedan slatkiš pa smo tako uspjeli skupiti oko 10 kilograma slatkiša. Sudjelovali su svi razredi zajedno sa svojim razrednicima, dakle ukupno 430 učenika i 16 razrednika, kao i ostali profesori i zaposlenici. Radosni smo što ćemo ovim malim poklonom razveseliti djecu i izmamiti osmijeh na njihova lica«, izjavila je profesorica Krunoslava Paripović, knjižničarka Nadbiskupske klasične gimnazije.

NA FOTOGRAFIJI :: Učenici 4. c razreda - Stanko Pažin, Stella Hriberski, Ivan Božić i Luka Greguraš - s prikupljenim slatkišima.


AKCIJA »BUDI COOL, UDJELI SLATKIŠ SVOJ«
Ovogodišnja akcija »Budi cool, udjeli slatkiš svoj« provodi se od 25. studenog do 3. prosinca, a poziv za sudjelovanje Caritas Zagrebačke nadbiskupije poslao je na ukupno petnaest zagrebačkih osnovnih i srednjih škola. Svi prikupljeni slatkiši poslužit će za pripremu darova koje će Caritas podijeliti djeci na Nikolinjskom susretu 7. prosinca.

KONTAKT-OSOBA
Elza Parlov, kordinatorica akcije »Budi cool, udjeli slatkiš svoj«
098 386 285 / eparlov@czn.hr