SAMOZATAJNI DONATOR OMOGUĆIO OPREMANJE »KUĆNE TERETANE«

13.11.2020. Slika: SAMOZATAJNI DONATOR OMOGUĆIO OPREMANJE »KUĆNE TERETANE«

Uz izvrstan smještaj u suvemenom objektu na atraktivnoj lokaciji u Zagrebu, korisnicima Caritasove Kuće za mlade »Da život imaju!« razni dopunski sadržaji poput edukacija i izleta odnedavno su prošireni i na mogućnost bavljenja tjelovježbom »u sigurnosti doma«.


»Ova teretana nam puno znači. Mnogi od nas ne stižu u klasične teretane zbog mnogo obveza ili zbog smanjenjih financijskih sredstava«, kaže Brendon iz Kuće za mlade, a njegova sustanarka Antonija se nadovezuje: »Ovo nam mnogo znači zbog održavanja tjelesne forme, ali i zbog poboljšanja zdravlja i jačanja imuniteta«.

Sredstva za kupnju opreme vrijedne oko 22.000 kuna prikupili su vrlo brzo. Dar su jedne osobe koja želi ostati javnosti nepoznata, a već otprije je novčano pomagala rad ove Caritasove kuće otvorene prije dvije godine. Opremu za tjelovježbu izabrali su sami korisnici Kuće za mlade.

»Poticaj za otvaranje bilo je podizanje kvalitete života naših korisnika uslijed mjera zaštite od širenja korona virusa, koje su im ograničile kretanje, a svima nam je poznato da je tjelesna aktivnost dobra za duh i tijelo. Osim raznovrsne opreme za tjelovježbu - od jednostavnih utega do trake za trčanje - tu je i stol za stolni tenis, kojega također rado koriste«, izjavila je Daniela Petković, stručna voditeljica Caritasove Kuća za mlade u Selskoj cesti.


KUĆA ZA MLADE »DA ŽIVOT IMAJU«

Kuća za mlade »Da život imaju!« trenutno ima dvadeset i šest (26) korisnika, od čega je petnaest (15) djevojaka i jedanaest (11) mladića. Od ukupnog broja korisnika, jedanaestero (11) je mladih koji su izašli iz sustava socijalne skrbi, ostali su studenti slabijeg imovinskog stanja.

Kuća za mlade »Da život imaju!«
Selska cesta 165, 10110 Zagreb
T - (01) 6646 732; (01) 3758 204
E - kuca.dazivotimaju@czn.hr
M - 099 6203 440