RAVNATELJICA CARITASA, S. JELENA LONČAR – DOBITNICA NAGRADE GRADA ZAGREBA ZA DJELOVANJE NA PODRUČJU SOCIJALNE SKRBI I HUMANITARNO DJELOVANJE

31.5.2020. Slika: RAVNATELJICA CARITASA, S. JELENA LONČAR – DOBITNICA NAGRADE GRADA ZAGREBA ZA DJELOVANJE NA PODRUČJU SOCIJALNE SKRBI I HUMANITARNO DJELOVANJE

Temeljem Zaključka Gradske skupštine Grada Zagreba sa 32. sjednice održane 19. ožujka 2020. godine ravnateljici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jeleni Lončar uručeno je priznanje Nagrada Grada Zagreba za djelovanje na području socijalne skrbi i humanitarno djelovanje.

Ovo najuglednije priznanje Grada Zagreba ravnateljici Caritasa uručeno je na svečanosti u povodu Dana Grada Zagreba u nedjelju, 31. svibnja 2020. godine.

U obrazloženju dodjele priznanja navodi se da se priznanje dodjeljuje „za iznimne rezultate u socijalnoj skrbi i humanitarnom radu gdje se s. Jelena kao ravnateljica Caritasa od 2008. godine među ostalim zalaže da se zaposlenici Caritasa, uz profesionalnu osposobljenost, trebaju odlikovati ljudskom dobrotom i ljubavlju. Caritas pod njezinim vodstvom, organiziranim humanitarnim djelovanjem, u suradnji i partnerstvu s brojnim organizacijama, pridonosi suzbijanju različitih oblika siromaštva, socijalne ugroženosti i isključenosti ranjivih osoba, obitelji i zajednica u potrebi te njihovoj resocijalizaciji i integraciji u društvo“.

„Počašćena sam dodijeljenim mi priznanjem, ali ova nagrada prvenstveno je priznanje svim mojim suradnicima kao i volonterima i dobročiniteljima Caritasa koji zajedno sa mnom razvijaju karitativno djelovanje i stavljaju se u službu čovjeka u potrebi. Priznanje je to i Caritasu koji je u svakoj situaciji i nevolji prisutan među potrebnima koji očekuju našu pomoć i blizinu.“, izjavila je s. Jelena povodom preuzimanja priznanja.

Nagrada Grada Zagreba dodjeljuje se građanima i organizacijama koji rade na području Grada Zagreba, za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života. O dodjeli Nagrade Grada Zagreba odlučuje Gradska skupština.

Na javni poziv, koji je raspisan početkom siječnja 2020. Godine, pristiglo je 118 prijedloga, a Odbor za javna imenovanje izdvojio je i predložio 16 ovogodišnjih kandidata za Nagradu Grada Zagreba kojima od srca čestitamo!