POKORA KOJA POVEZUJE I USREĆUJE

4.11.2020. Slika: POKORA KOJA POVEZUJE I USREĆUJE

Naši sugrađani koji su u potrebi nisu samo ispit našega čovjekoljublja, suosjećanja ili velikodušnosti. Iskazivanje dobročinstva prema njima može nam pomoći na putu traženja Boga ili pomirenja s njim. Imajući to na umu, iskusni duhovnici nerijetko u ispovijedi za pokoru daju vjernicima činjenje dobrih djela.


Tako je jedna gospođa ove godine na blagdan Gospe od Anđela za pokoru dobila da »pomogne nekom potrebitom djetetu«. Odlučila je to od srca učiniti iako joj primanja ne pružaju neke velike mogućnosti. Pokucala je na vrata Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i zamolila da joj preporuče jedno siromašno dijete. Socijalna radnica predložila joj je da pomogne jednoj devetgodišnjoj djevojčici.



Na fotografiji gore: Dio crteža zahvale djevojčice Anđele.

»Pomoći siromašnom djetetu ne smatram pokorom, već radošću. Pomažem mačkama i psima pa kako ne bih nedužnom i neiskvarenom ljudskom biću - a djeca su takva. Dugo sam tražila dijete kojemu bih pomogla i na kraju sam ga pronašla preko Caritasa. Socijalna radnica gospođa Bosnar, koja me je povezala s malom Anđelom i njezinom obitelji, bila je jako otvorena i ljubazna i sve je prošlo izuzetno dobro“, izjavila je gospođa E.

Anđela je u znak zahvalnosti nacrtala crtež, a njezina majka je u iskrenoj zahvali gospođi E., između ostaloga, napisala da joj se po ovome daru vratila vjera u ljude i vjera u bolje sutra.