Pjesmom, kolačima i crtežima razveselili starije i nemoćne

17.3.2012. Mali pjevači predaju dar baki Anđi

Da je ljubav razumljiva svim ljudima bez obzira na jezične prepreke pokazala je ove korizme i skupina djece iz udruge Međunarodna katolička zajednica Zagreb koja je posjetila nekoliko Caritasovih korisnika i razgalila ih do suza šaljivim francuskim pjesmama, kolačima koje su sami ispekli i svojim crtežima, a gospođe i buketom cvijeća.

Na ovaj lijepi gest kršćanske solidarnosti svoju djecu su potaknuli roditelji - članovi udruge International Catholic Community of Zagreb koja je već surađivala s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije na projektu Karitativna skrb za starije, nemoćne i bolesne osobe u njihovoj kući. Ukupno četrnaestero djece u pratnji svojih voditelja - voditelja udruge ICCZ i vjeronauka Emmanuela Le Clerca, voditelja vjeronauka Stanilasa Tertraisa i blagajnika Frédérica Crétéa - te voditeljice Caritasovog projekta Suzane Klarić posjetile su 10. i 17. ožujka pet staračkih domaćinstava na području Grada Zagreba te pjesmom i darovima donijeli nagovještaj uskrsnog veselja.

Ovu malu udrugu sačinjavaju nacionalno miješani bračni parovi od kojih su neki supružnici rođeni Zagrepčani ili se radi o obiteljima koje su došle iz inozemstva i u Hrvatskoj su tek nekoliko godina. Voditelj Le Clerc naglašava kako ih okuplja zajednička težnja da u novim životnim okolnostima nastave tražiti i nalaziti Krista kao što su to činili i u svojoj domovini. Uz roditelje udruga okuplja i dvadesetak njihove djece, a sastaju se u župi Bl. Augustina Kažotića.

»Ove korizme željeli smo učiniti nešto konkretno za naše sugrađane. Svjesni smo toga da je ova naša akcija mala stvar ali mi to radimo od srca s ciljem da kroz ljude koje ćemo posjetiti susretnemo našeg Gospodina. Osim toga, također nam je bilo važno da naša djeca - koja imaju tu sreću da imaju osnovne stvari za pristojan život - vide kako žive oni koji imaju mnogo manje te da tim osobama donesu barem malo veselja«, objašnjava voditelj Le Clerc, ne skrivajući pritom zadovoljstvo što uspješno, malim koracima, uspijevaju pomoći svojoj djeci otkrivati Isusa u potrebitima.



Na fotografiji gore: Cécile, Héloise, Laetitia, Lucija, Lucas, Stanilas, Arnaud i Thomas ispred nebodera na zagrebačkoj Trešnjevci u kojemu su 17. ožujka na dvadeset i prvom katu posjetili osamdeset jednogodišnjeg Stjepana i njegovu suprugu. Bilo je suza s obje strane ... Na fotografiji u zaglavlju: Mali pjevači predaju dar baki Anđi.