NIELSENOVCI - PRIJATELJI DJECE KUĆE SV. FRANJE

19.6.2019. Slika: NIELSENOVCI - PRIJATELJI DJECE KUĆE SV. FRANJE

Tvrtka Nielsen Hrvatska za sedamnaest svojih zaposlenika organizirala je korporativno volontiranje u Caritasovoj kući za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Vugrovcu


»Saživjeli smo se s ovom kućom«, s osmijehom izjavljuje u ime svojih kolega Gordana Pavić, zaposlenica tvrtke Nielsen Hrvatska, koja uz prošlogodišnje korporativno volontiranje u ovoj kući ističe i kupnju božićnih darova za djecu iz Kuće sv. Franje tijekom nekoliko godina.

Tijekom jednodnevnog korporativnog volontiranja jedna grupa nielsenovaca uređivala je okoliš Kuće sv. Franje koseći i grabljajući travnjak, čisteći rubnjake prilazne ceste od korova i osvježavajući cvjetne gredice. Druga grupa volontera pripremala je za ličenje, oličila i očistila sobe i hodnik u potkrovlju kuće.

Za ovu prigodu tvrtka Nielsen Hrvatska darovala je Caritasovoj kući u Vugrovcu i dio sredstava za ličilačke radove, sadnice cvijeća, higijenski pribor i slatkiše.

Korporativni dan socijalne zauzetosti u lokalnoj zajednici internacionalna grupacija The Nielsen Company već osmu godinu zaredom provodi pod nazivom »Nielsen Global Impact Day«, a hrvatski nielsenovci taj dan su mogli provesti, osim u Vugrovcu, još na nekoliko lokacija u Zagrebu i okolici.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije u Kući sv. Franje prima na smještaj djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta do njihove punoljetnosti, odnosno završetka školovanja. Kapacitet Kuće, koja se nalazi u prekrasnom prigorskom kraju, je 32 kreveta a trenutno je na smještaju 30 korisnika u dobi od 5 do 15 godina.



Kuća sv. Franje
Augusta Šenoe 52, Vugrovec
10360 Sesvete
T - 01 20 44 010
E - kuca.vugrovec@czn.hr
M - 099 2391 603 (voditeljica Kuće)
M - 099 2391 604 (Kuća)


P o v e z a n e  v i j e s t i

09. 06. 2018. - KORPORATIVNO VOLONTIRANJE - NIELSEN HRVATSKA
http://www.czn.hr/vijesti/iz-kronike-kuce-sv-franje

11. 06. 2015. - AKCIJA NIELSENOVACA ZA OBITELJI U POTREBI
http://www.czn.hr/vijesti/akcija-nielsenovaca-za-obitelji-u-potrebi